Търговище. Народният представител и член на Комисията по образование и

...
Търговище. Народният представител и член на Комисията по образование и
Коментари Харесай

Народният представител д-р Венка Стоянова участва в работна среща между експерти на РУО-Търговище и представители на работодателските организации в системата на образованието

Търговище. Народният представител и член на Комисията по обучение и просвета в Народното събрание доктор Венка Стоянова взе участие в работна среща сред специалисти на Регионално ръководство на образованието и шефове на учебни заведения - представители на работодателските организации в системата на образованието в област Търговище. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.
На срещата бяха дискутирани взаимоотношението на РУО с шефовете на учебните заведения и използването на законовите правила, написани в Закона за предучилищното и учебното обучение. Участниците в срещата показаха пред народния представител своите хрумвания за рационализиране на ръководството в просветителната система, както и усложненията, които срещат при реализиране на активността си. Бяха направени оферти, административните санкции по Закона да не се постановат от кметовете, а от други институции. По-висок надзор при повишение квалификацията на учителите, промени в наредбата за приобщаващо обучение, както и въвеждане на такса за издаване на препис на документ за приключена просветителна степен, бяха част от тематиките, разисквани с доктор Стоянова. След полемика по направените оферти националният представител пое ангажимент да показа поставените въпроси пред членовете на Комисията по обучение и просвета в Народното събрание и пред Министерството на образованието и науката.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР