Търговец на свободния пазар е поискал "Електроразпределение Юг" да изключи

...
Търговец на свободния пазар е поискал "Електроразпределение Юг" да изключи
Коментари Харесай

Търговец на свободния пазар е поискал Електроразпределение Юг да изключи тока на УМБАЛ Пловдив

Търговец на свободния пазар е изискал "Електроразпределение Юг " да изключи зареждането на УМБАЛ Пловдив, считано от 9 юли за насъбрани отговорности за електрическа енергия. Това оповестиха от пресцентъра на енергийната компания.

Оттам прецизират, че според Закона за енергетика сдружението е задължено да извърши поръчката. Искането е постъпило на 27 юни тази година, като търговецът е заявил, че неговият клиент - УМБАЛ Пловдив е известен за това ден по-рано. От "Електроразпределение Юг " прецизират, че болничният комплекс получава силата си от търговец на свободния пазар.

Енергийната компания няма информация за размера на дълга, периоди и способи на заплащане, контрактувана цена на силата, се споделя още в известието. От болничното заведение прецизираха, че управлението е подхванало всички нужни ограничения, с цел да не допусне неприятната обстановка. Това, по думите на изпълнителния шеф доктор Иво Мильотев включва и информиране на Министерство на енергетиката и Министерство на здравеопазването, откъдето въпросът е бил импортиран незабавно за разглеждане на днешното съвещание на Министерския съвет. Имаме уверението, че избрана сума ще ни бъде изпратена за погасяване на част от задължението, а остатъкът да бъде доизплатен на 25 юли, добави доктор Мильотев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР