Танцовият състав Нова генерация към читалище Братство 1869 в Кюстендил

...
Танцовият състав Нова генерация към читалище Братство 1869 в Кюстендил
Коментари Харесай

Нова генерация от Кюстендил спечели престижна награда на фестивал в Босилеград

Танцовият състав " Нова генерация " към читалище " Братство 1869 " в Кюстендил с хореограф Евгений Вучков се завърна с призово отличие от XI Международен фолклорен фестивал " Босилеградско Краище пее и танцува ", състоял се в Босилеград, Република Сърбия, заяви БНР.

Талантливите кюстендилски танцьори се показаха с танците " Влашко забавление ", " Тракийско надиграване " и " Хора в Шопско ", като справедливо завоюваха благосклонностите на журито и бурните аплодисменти на публиката. Наред с представянето на концертна стратегия фолклорният състав взе присъединяване в проведения конкурс за най-красива носия. Спечели първо място със " Сватбен северняшки костюм ", показан от танцьорката Ерина Димитрова.

Фолклорният фестивал се организира в продължение на седем дни в края на юли и началото на август и се провежда от Центъра за просвета в Босилеград под патронажа на кмета Владимир Захариев. Участие в тазгодишното издание бяха декларирали сформира и реализатори от България, Сърбия, Румъния, Черна гора, Косово, Република Северна Македония и други, показват от читалище " Братство 1869 ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР