Танкер, пренасящ петрол от Иран към Южна Корея, се запали

...
Танкер, пренасящ петрол от Иран към Южна Корея, се запали
Коментари Харесай

След сблъсък между танкер и товарен кораб в Източнокитайско море има разлив на нефт

Танкер, пренасящ нефт от Иран към Южна Корея, се възпламени и провокира нефтен разлив в Източнокитайско море след конфликт с китайски товарен транспортен съд, оповестява " Ройтерс ", представена от Агенция " Фокус ".

Тридесет и двама души - екипажът на танкера " Санчи ", регистриран в Панама - са в неопределеност, заяви китайското министерство на превоза, представено от Българска телеграфна агенция. При конфликта, станал през вчерашния ден към 20 часа локално време, съдът се е запалил и екипажът му от 30 иранци и двама жители на Бангладеш би трябвало да го е напуснал, само че ориста им още не е ясна.

Танкерът превозвал 136 хиляди тона кондензат – ултра лек недопечен нефт, което е еквивалентно на малко под 1 милион барела, или към 60 милиона $. " В момента, " Санчи " гори и изпуска нефт. Вече се образува нефтено леке, а ние продължаваме с провеждането на избавителни интервенции ", разясняват от китайското Министерство на превоза.

Другият кораб, китайски товарен транспортен съд " Кристал ", не е потърпевш съществено и 21-членният му екипаж е в сигурност. Сблъсъкът е станал на към 160 морски благи от Шанхай. Китай и Южна Корея са пратили избавителни кораби и хеликоптер на мястото.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР