Тъмните кръгове под очите са не само козметичен проблем. В

...
Тъмните кръгове под очите са не само козметичен проблем. В
Коментари Харесай

Тъмни кръгове под очите: Какви заболявания издават?

Тъмните кръгове под очите са освен козметичен проблем. В множеството случаи те са симптом на болести и положения, свързани с вътрешните органи. Според имунолози най-често повода се крие в чернодробно или бъбречно заболяване и това изисква навреме ориентиране към терапевт. Други патологии, които могат да се проявят като потъмняване на кожата в региона на под очите, са болести на сърдечно-съдовата и дихателната система.
Анемия
Дефицитът на желязо може да бъде причина за появяването на. Недостигът на този детайл води до развиването на анемия, която се свързва с неналичието на О2. В допълнение към чернодробните и бъбречните болести, анемията способства за развиването на положение като хипоксия (кислороден глад). Именно това кара кръвта в съдовете, ситуирани в кожата под очите, да потъмнее.
Дори и да не сте твърдо уверени в силата на здравословното хранене, има огромна възможност тъмни кръгове и подпухналостта под очите ви да са предизвикани от обстоятелството, че не консумирате храни, богати на хранителни субстанции. Вените, ситуирани към зоната на очите, стават по-забележими, когато в тялото има липса на желязо. Вегетарианците са изложени на по-висок риск от развиването на анемия, защото месото е измежду главните хранителни източници на желязо.
Приемът на избрани медикаменти води до разширение на кръвоносните съдове и това също се отразява отрицателно на зоната под очите.
Хормонален дисбаланс
Хормоналните промени като тези при Постановление на Министерски съвет или менопаузата също могат да причинят нараснало задържане на течности и промени в пигментацията в кожата. Хормоналната заместителна терапия и хормоналните контрацептиви също могат да подтикват производството на меланин в кожата.
 Ето кои бенки са рискови за здравето и по какъв начин да ги премахнем Ето кои бенки са рискови за здравето и по какъв начин да ги премахнем
Бенките са дребни кафеникави петна, които в множеството случаи се появяват по кожата на човешкото тяло още в най-ранна възрас...
Хипофункция на щитовидната жлеза
Щитовидната жлеза е съществена жлеза в тялото. Ако тя не действа обикновено, може да се засегне и производството на кръв. Анемия може да възникне при хипотиреоидизъм. В случая е допустимо да бъдат наранени още стомашно-чревната система и черния дроб. Това затруднява отстраняването на токсините от тялото и надлежно води до потъмняване на кожа под очите.
Алергии и екзема
Алергиите и екземата предизвикват отичане и инфектиране, които могат да допринесат за тъмните кръгове под очите. Хистаминовите реакции водят до промени в кръвообращението. Проблемите със синусите също могат да причинят струпване на течности в региона на носа и очите.
Ако факторът на съществуващите болести е изключен, тъмните кръгове нормално демонстрират претоварване на тялото заради вреден режим, липса на сън, непрекъснато потребление на мобилни устройства, консумация на алкохол, нездравословни храни и загуба на тегло.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР