Тъмните кръгове и сенките под очите се появяват при всеки

...
Тъмните кръгове и сенките под очите се появяват при всеки
Коментари Харесай

Как да се отървем от сенките около очите?

Тъмните кръгове и сенките под очите се появяват при всеки един от нас рано или късно. А това ни прави да изглеждаме отпаднали и изтощени. За множеството от нас този противен проблем е всекидневие, необичайност - за други, само че за отстраняването им казусът е повсеместен. В днешно време има многочислени способи да се отървем от тях или най-малко да ги скрием.
А какви са главните аргументи за появяването им? Те са доста и от най-различно естество.
- Гени. Сенките и тъмните кръгове към очите ни могат да са наследствени. Голяма е вероятността сходен проблем да имат и други членове от фамилията.
- Излагане на слънце. Когато се излагаме директно на слънчевите лъчи изключително през лятото, сътворяваме предпоставки за появяването на тъмните кръгове.
- Лекарства. Всички такива, които уголемяват кръвоносните съдове, са причина за основаване на сенки към очите. 
- Алергии. Инфекциите, които предизвикват сърбеж на очите, също способстват за образуването на тъмните кръгове.
- Диети. Небалансираните и строгите диети оказват мощно въздействие, както и още доста, доста аргументи - стрес, липса на добър сън, бременност, стареене.
Познати са най-различни средства за унищожаване на неприятните тъмни кръгове. Ето няколко ефикасни и естествени натурални средства, които биха ви помогнали, без да има потребност да употребявате коректор или грим.
1. Сурови картофи. Често се случва да се сабуждаме заран с подути очи. Един недопечен картоф може доста да ни помогне. Останете най-малко 15 мин. с настъргани сурови картофи върху клепачите на очите. След това изплакнете с хладка вода.


2. Лайка за ободряване на лицето. Това е един чедесен метод за премахване на тъмните кръгове под очите, изключително в случай че не сте се наспали или сте били до късно в задимено заведение. Използвайте компрес, пропит с запарка от лайка или пакетче лайка и поставете върху клепачите. Компресът би трябвало наложително да е леден. След 10 минути отмийте с вода.
3. Студена краставица . Те са от дълго време употребявано лекарство за тъмни кръгове и подпухнали очи. Краставиците съдържат доста флавоноиди и антиоксиданти, които оказват помощ против отичане, раздразнение, зачервяване.
4. Мляко. Малко прочут факт е, че студеното пълномаслено мляко оказва помощ извънредно доста за сенките под очите. Вземете парче памук и го намокрете със студено пълномаслено мляко и откакто изцедите непотребната течност го поставете върху очите. Ефектът е огромен.
5. Яйчен белтък. Отделете го добре от белтъка и разбийте добре досега, в който стане на пяна. За задачата използвайте миксер. След това нанесете под очите с пръсти и останете в това състояние 15 мин. Докато белтъка изсъхва, ще усетите по какъв начин кожата ви се освежава и стяга. Накрая наложително се измийте и се намажете с овлажняващ крем.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР