Тами Мърфи винаги е била разглеждана като чакащ кандидат.Нейният съпруг,

...
Тами Мърфи винаги е била разглеждана като чакащ кандидат.Нейният съпруг,
Коментари Харесай

Тя е бивш републиканец от Вирджиния. И тя може да бъде първата жена сенатор на Ню Джърси.

Тами Мърфи постоянно е била обсъждана като чакащ претендент.

Нейният брачен партньор, губернаторът на Ню Джърси Фил Мърфи, беше дал ясно да се разбере, когато встъпи в служба през 2018 година, че гласоподавателите получават пакетна договорка, без значение дали им харесва или не. Беше поела политически портфейл, поддържаше под напрежение график, който отразяваше този на брачна половинка й, и от време на време беше по-видима обществено от заместник-губернатора на Мърфи. (Инсталирането на офис врата на стойност 13 000 $, инсталирана надолу по коридора от нейния брачен партньор, също разпали съмненията в Трентън.)

Но никой не знаеше къде първата дама може да откри свободно място.

58-годишната Мърфи отговори онази сряда, когато разгласи високопоставена кандидатура за 2024 година за мястото в Сената на обвинявания демократ Боб Менендес. Сякаш драмата с отхвърли на Менендес да подаде оставка на фона на обвинявания за подкупване на чужденци не беше задоволителна, влизането на Мърфи слага началото на едногодишна борба за една от най-влиятелните позиции във Вашингтон и основно място на Демократическата партия в мощно разделения Сенат.

< p> Богатата някогашна републиканка е прекарала последните шест години, помагайки да управлява Ню Джърси, като се е облагодетелствала доста от профила си с дребна част от вниманието, което получава нейният брачен партньор. Сега тя употребява позицията си, с цел да употребява неповторимата и все по-осъждана система на политически босове на страната, която съвсем избира претенденти, преди гласоподавателите да имат думата. Една победа би затвърдила името на Мърфи като едно от най-издръжливите имена в Ню Джърси, откакто брачният партньор й напусна поста през 2026 година след два мандата.

Менендес, която отхвърли да е направила непозволено деяние, назова акцията си „ очевидна маневра за отнемане от изборни права “. до момента в който нейният основен противник за номинацията на Демократическата партия, конгресменът Анди Ким, акцентира, че той може да събира пари тъкмо като Мърфи, само че за разлика от нея също има автобиография на изборна служба.

Мърфи, който не беше определен разполагаем за изявление, отблъсната от рецензиите, че тя е в експресната лента, с цел да размени Менендес.

„ Наистина ще печеля гласовете на всички и ще се уверя, че това е необятна коалиция и че Наистина съм одобрена в общностите в целия щат, ” сподели тя пред NJ Spotlight News в четвъртък.

Менендес не е споделил дали ще се кандидатира за различен мандат. Но в случай че реши, ще се бори да излезе от първичните избори. Малко откакто Мърфи разгласи кандидатурата си, демократите от властовата база на Менендес в окръг Хъдсън обявиха, че я поддържат, гибелен и персонален удар за настоящ президент, който е израснал в окръга и дейно ръководи политическата му машина в продължение на години. Демократите от окръг Камдън също я поддържаха, загуба за Ким, който живее наоколо в Южен Джърси. Други основни ръководители на организации в няколко гъсто обитаеми окръга я поддържаха в петък.

„ Ето по какъв начин работи нашата система и тя се възползва от това. И това може да е методът, по който виждаме нашата първа жена в Сената на Съединени американски щати “, сподели Деби Уолш, шеф на Центъра за американски дами и политика към университета Рутгерс.

Еволюцията на консерватора

Тами Мърфи израства във Вирджиния Бийч, Вирджиния, в семейство, което има автокъщи. Тя преследва кариера във финансите след дипломирането си от Университета на Вирджиния и за първи път среща брачна половинка си през 80-те години на предишния век, когато работят в Goldman Sachs, макар че романсът им стартира чак след няколко години.

Израснала в републиканско семейство, Мърфи продължи да гласоподава в първичните избори на Републиканската партия даже по време на администрацията на Обама, съгласно New York Times, когато брачният партньор й беше дипломат на Съединени американски щати в Германия. Тя даже гласоподава на първичните избори на републиканците през 2014 година, до момента в който брачният партньор й намерено полагаше основите на първата си губернаторска акция през 2017 година

„ Докато Тами Мърфи беше републиканец с карти в продължение на години, аз работех за избират демократи нагоре и надолу в бюлетината и се борят във Вашингтон, с цел да дадат резултат за работливите фамилии в Ню Джърси “, сподели Менендес в изказване малко откакто Мърфи започва акцията си в сряда., само че записите демонстрират донор, който не се е заклел във честност към една партия. През 2002 година да вземем за пример тя даде 1000 $ на републиканския щатски сенатор Даян Алън, която се кандидатира против заместник-губернатора на Фил Мърфи две десетилетия по-късно, през 2021 година

Същата година — 2002 година, година след 9/ 11 офанзиви — Тами Мърфи подари 20 000 $ на Републиканския държавен комитет в Ню Джърси, съгласно организацията с нестопанска цел OpenSecrets. Но през тази година тя даде и на акцията на Хилари Клинтън за Сената в Ню Йорк и на тогавашния настоящ сенатор от Ню Джърси Боб Торичели, демократ, който стана критик на Менендес след напускането на поста.

Мърфи се трансфораха в непредвидена мощ двойка. Фил Мърфи беше считан за известен втори избор, когато разгласи акцията си през 2016 година за правоприемник на Крис Кристи, само че по-късно стана де факто номинираният с помощта на финансите си и инцидентното отдръпване на двамата претенденти за губернатори.

След като беше определен., той побърза да уточни, че брачната половинка му ще играе основна роля в неговата администрация, макар че не е получавала заплата. Ако тя не е до него за обществено събитие, тя постоянно се държи или работи зад кулисите по политиката или набирането на пари. По време на пандемията да вземем за пример тя започва фонд за подкрепяне, който е разпределил 56 милиона $ на повече от 500 организации.


Докато Тами Мърфи е създала политики като сътрудник в администрацията на брачна половинка си, прогресивните са осъди непотизма в нейната акция. Тя не е заемала изборна служба или е работила на друга държавна служба, само че Уолш уточни, че това не е извънредно. Няколко от някогашните американски сенатори на Ню Джърси не са заемали длъжности преди, като Бил Брадли, Джон Корзайн и Франк Лаутенберг.

Освен политическото въздействие на брачна половинка й, част от привлекателността на Мърфи към могъщите демократи е елементарна: тя е били в близост и я познават. Ким, относително новодошла в политиката на Ню Джърси, не е имала наличието на първата дама в целия щат.

Пег Шафър, ръководител на демократите от окръг Съмърсет, която поддържа Мърфи, я назова „ впечатляваща “. Тя съпостави Мърфи с Клинтън и Елинор Рузвелт, „ дами, които бяха доста подкрепящи и равни сътрудници с определените от тях съпрузи, които би трябвало да бъдат уважавани сами по себе си. “

Кметът на Джърси Сити Стивън Фулоп сподели, че „ има комфорт и безцеремонност ” с Мърфи и тя показва познаване на локалните проблеми.

„ Няма никой различен, който е изразил интерес да се кандидатира, който е бил тук и го схваща, ” сподели той.

Прогресивните желаят „ обективен късмет “

Но някои прогресивни са скептични, че щат с 9 милиона души не може да създаде демократ, по-квалифициран за поста, който не е обвързван с най-влиятелния чиновник.

Има и нотка на подигравка в това, че брачната половинка на губернатора замества сенатор, оказал помощ за назначението на сина му, който нямаше дребен политически опит, като член на Конгреса.

„ Всички знаем за връзките. Ако майка ви или татко ви са водопроводчици и имате връзки във водопроводната промишленост, ще си намерите водопроводна работа “, сподели Уин Куонг, изпълнителен шеф на прогресивната група Action Together New Jersey. „ Но това не би трябвало да се случва в социална работа. Това би трябвало да е отворено за всички. Всеки би трябвало да има обективен късмет за това. А Ню Джърси не ни дава обективен късмет. “

Мърфи посочи някои от политическите си достижения, когато стартира акцията си, най-много работата й за понижаване на расовите разлики в майчината смъртност. Мърфи основава Nurture NJ, с цел да понижи детската смъртност в Ню Джърси и огромното расово противоречие, като черните майки са доста по-склонни да умрат от затруднения, свързани с раждането. Това може да й помогне да се хареса на чернокожите гласоподаватели, голяма част от демократическата база, даже когато огромна част от левия фланг на партията е против властта, с цел да поддържа Ким.

„ Надявам се, че тя Ще се възползвам от тази опция, с цел да си партнирам с общността и институциите, ръководени от чернокожи, към здравните грижи за черните майки “, сподели преподобният Чарлз Бойер, свещеник в Greater Mt. Zion A.M.E. Църква в Трентън и напредничав деятел. „ Нейното присъединяване в казуса сигурно му придаде доста внимание, което не е било там другояче. “

Мърфи също носи прочут политически багаж. В продължение на съвсем две години тя управлява политическа организация с нестопанска цел, наречена Stronger Fairer Forward, която разпространява политиките на брачна половинка й, само че отхвърля претенции да разкрие своите донори. Тя беше посочена в правосъдно дело против държавната полиция за хипотетичен отвод да разреши на чиновник да изпомпва кърма в парцела на двойката. Мърфи сподели в изказване, че всяка характерност, която тя не би подкрепяла и съобразявала с потребностите на новата майка, „ е възмутителна и изрично погрешна. “

И женският футболен тим, който тя и брачният партньор й имат, Gotham FC, беше открито преди няколко години, че обезпечава неприятни условия за живот и игра, което накара Мърфи да стане по-активен в клуба, който завоюва шампионската купа този месец.

Мърфи не беше подложена на огромно внимание от един от най-големите кавги в мандата на брачна половинка й, през първия му мандат. Доброволец от акцията на Фил Мърфи през 2017 година на име Кейти Бренан твърди, че един от най-хубавите чиновници я е нападнал полово. Тя се опита да каже както на губернатора, по този начин и на първата дама, като им изпрати имейл за „ сензитивен въпрос “, само че те не последваха обещаната среща.

Бренън, която в този момент работи за губернатора на Ню Йорк Кати Администрацията на Хочул сподели в изявление, че е очаквала повече от Тами Мърфи, като се има поради, че тя обществено разкри на женския марш, че е била жертва на полово принуждение в колежа. Бренан не е единствената жена, която е направила изказвания за токсична среда на акцията, а Тами Мърфи взе участие интензивно в тази акция. Фил Мърфи я назова своя „ де факто ръководител на финансите на акцията “.

„ Тя в никакъв случай не отговори, не направи нищо. Тя застана на женския марш и описа личната си мъчителна история и толкоз скърбя, че това й се случи “, сподели Бренан. „ Но когато се обърна към нея и й се даде опция да води и оказва помощ на другите, тя не го направи. Отново и още веднъж тя проваляше хората от Ню Джърси. “

Ако бъде определена, Мърфи сподели, че има намерение да продължи работата си по околната среда и майчиното здраве, както и да се концентрира върху достъпността, отбраната на абортите и против оръжейното лоби.

„ Вярвам с цялото си сърце, че демокрацията е на карта сега “, сподели тя. „ Това е миг на практическа работа и чакам с неспокойствие да потвърдя и покажа, че съм верният избор в точното време. “

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР