Там, при организирана незаконна гонка, автомобилът Мерцедес, шофиран от Николай

...
Там, при организирана незаконна гонка, автомобилът Мерцедес, шофиран от Николай
Коментари Харесай

Николай Филипов, Който Уби Двама Младежи Край Сливен: Съжалявам, Че Съсипах Моя Живот

Там, при проведена противозаконна гонка, автомобилът " Мерцедес ", каран от Николай Филипов удря БМВ-то, в което били Невен Богоев, Галин Димов и 22-годишният Драгомир Динев. При удара, Невен и Галин починаха на място, а Николай Филипов, спътникът му и Драгомир бяха ранени и откарани в незабавния център при МБАЛ " Д-р Иван Селимински " в Сливен.

Разследването откри, че след малко придвижване по пистата и изработен противоположен завой, Филипов потеглил в посока към входа на летището, като последователно нараснал скоростта до 150 км/ч. В това време, Невен карал БМВ-то в същата посока с към 72 км/ч. И двамата водачи са правили така наречен " осморки ", когато последвал конфликтът.

През април м.г. Окръжният съд в Сливен призна Николай Филипов за отговорен и го осъди на 4 години затвор. През октомври присъдата бе доказана от Апелативния съд в Бургас. Решението обаче е обжалвано пред Върховния касационен съд, който е насрочил съвещанието за 27 февруари.

Почернените майки на Невен и Галин обаче желаят по-висока присъда и са огорчени от обстоятелството, че делото се е забавило цели две години преди да влезе в съда.

" Търсихме поддръжка от Върховна касационна прокуратура, където след известно време ни дадоха отговор, че делото би трябвало да се гледа като пътнотранспортно произшествие и по член 343, само че Окръжният съд в Сливен реши, че делото ще тръгне по член 122, т.е. не по Закона за придвижване по пътищата ", изясни Светлана Димова. Майките бяха безапелационни, че по време на случая не е имало гонка.

Според експертизата е потвърдено, че в случай че Николай Филипов е траял напряко или свил надясно, е щял да избегне удара, а той е свил наляво към тях. Защо е тръгнал наляво, той самичък не можа да изясни, означи Богоева.

Светлана Димова добави, че упрекнатият е на независимост, а шофьорската брошура не му е отнета. По мотив 4-годишната присъда тя разяснява, че тя е прекомерно дребна за два човешки живота. " За две момчета на 20 и 21 години - за мен е засегнатост към паметта на сина ми ", безапелационна беше Димова.

" Последно бях чела, че за един пестник над някой доктор са дадени 2-3 година Значи животът на Галин и Невен костват по един пестник ", акцентира майката на Галин.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР