Там, където има чакащи, пуснете зеления коридор за ваксиниране. Дозите

...
Там, където има чакащи, пуснете зеления коридор за ваксиниране. Дозите
Коментари Харесай

ВИДЕО: Борисов с ранна визита в Пирогов, разпореди "зелените коридори" да се върнат


Там, където има чакащи, пуснете зеления кулоар за имунизиране. Дозите Pfizer/ BioNTech ги пазите за СИК-овете и РИК-овете, заръча министър председателят Бойко Борисов на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Днес министър-председателят е в „ Пирогов ”, където прегледа детското поделение на болничното заведение. Заедно с него са здравния министър и шефа на лечебното заведение проф. Асен Балтов. За визитата на Борисов разбирахме още веднъж от Facebook страницата му, където визитата се стриймва.



Премиерът заръча на здравния министър да има ваксини за членовете на изборната администрация и означи, че предстоящата на следващия ден доставка от 21 060 дози от препарата на Pfizer/ BioNTech би трябвало да се запазят точно за СИК и РИК.

За тях сме запазили, по-скоро желаеме да преценим дали да пуснем зелените коридори, отвърна от своя страна проф. Костадин Ангелов.

По обяд ще преценим – допустимо ли е да ги възстановим, тъй като в другите области по друг метод протичат етапите от националния имунизационен проект, сподели още здравния министър.

От своя страна Борисов сподели: Там, където чакат, пуснете зеления кулоар.

Премиерът прегледа и обновеното детско поделение в Пирогов (), а във Фейса написа:

Ремонтираното поделение по педиатрия в " Пирогов " разполага с съвременна инсталация и условия, които могат да подсигуряват оптимално добра грижа за децата. В бранша има видеонаблюдение, детска кухня и бърза връзка със незабавното поделение.

В края на предходната година отпуснахме близо 15 млн. лева на болничното заведение, с които ще бъде приключен цялостният цикъл на модернизиране на " Пирогов ". Ще бъдат актуализирани мултифункционалното незабавно отделениe, 7 клиники и 17 операционни зали.

Иначе, рано сутринта съвсем 53 хиляди дози от имунизацията против COVID-19 на AstraZeneca дойдоха с камион. Минути след 8.00 часа пред постройката на „ БулБио-НЦЗПБ “ в София те бяха доставени.

Тази партида е фрапантно по-малка от това, което трябваше да получи страната ни от AstraZeneca. България очакваше над 142 хиляди дози в края на месец февруари. Като причина от компанията показаха индустриални проблеми.

До момента страната ни е получила близо 170 хиляди дози от препарата. Утре се чака да дойдат и над 21 хиляди дози от имунизацията на Pfizer/ BioNTech.

Настоящата пратка с препарата на AstraZeneca ще бъде разпределена неотложно към 28-те РЗИ-та, а от там – 50% за общопрактикуващите лекари, а останалите 50% – във имунизационните пунктове. Тяхното осъществяване стартира незабавно върху искащите от Първа до Четвърта фаза от имунизационния проект.

Когато има засищане на ваксини, ще продължат и зелените коридори, съобщи пред медиите ръководителят на имунизационния щаб проф. Красимир Гигов тази заран.

Изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов разяснява, че втората доза от първите две позволени ваксини РНК – втората доза се пази. По отношение на Оксфордската ваксина обаче, рекомендациите за слагане на втора доза са до десетата седмица след първата и това разрешава втората доза да не се пази.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР