Tallinn Open, полуфиналАнет Контавейт – Кая Канепи 6-4 6-4 Анет

...
Tallinn Open, полуфиналАнет Контавейт – Кая Канепи 6-4 6-4 Анет
Коментари Харесай

Контавейт и Крейчикова напомниха за себе си и ще спорят за трофея в Талин


Tallinn Open, полуфинал
Анет Контавейт – Кая Канепи 6-4 6-4


Анет Контавейт към този момент е на една победа от възможна първа купа от февруари насам, откакто преодоля Кая Канепи на полуфиналите в Талин с 6-4 6-4.

Мачът бе от изключително значение, тъй като опълчи двете най-хубави естонски състезателки в историята в първото издание на WTA 250 шампионата в страната.

„ Беше специфичен миг за нас. Мачът не дефинира това коя е по-добра, даже естонските медии да държат толкоз на тематиката. Щастлива съм, че успяхме да изиграем този мач пред публиката тук – толкоз доста хора ни подкрепяха. “ сподели след края на срещата Анет.

Срещата не бе лишена от конспирация – международната №4 поведе с 5-2, само че по-късно самодейността мина в ръцете на съперничката ѝ. Канепи избави три сетбола в идващия гейм, с цел да върне един от пробивите и да резервира възможностите си. Въпреки това Контавейт осъществя петия си късмет и поведе с 6-4.

Ранен брейк се оказа решителен във втория сет, въпреки Кая да бе надалеч от това да върне равенството при 2-3.

На финала представителката на домакините ще срещне друга състезателка, която се пробва да преоткрие формата си – Барбора Крейчикова.

Чехкинята оцеля в зрелищен полуфинал против Белинда Бенчич, траял близо три часа и половина.

Шампионката от Ролан Гарос ’20 надви с 6-7(5) 7-6(2) 6-2 над втората сложена и ще играе своя първи край от януари насам.

Вижте най-хубавото от борбата:
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР