Талисманът на германския ФК Кьолн излиза в пенсия. В новината

...
Талисманът на германския ФК Кьолн излиза в пенсия. В новината
Коментари Харесай

Талисманът на козлите излиза в пенсия

Талисманът на немския ФК Кьолн излиза в пенсия. В новината няма нищо извънредно, също така, че става въпрос за козел. Хенес VIII, който извършва ролята от 2008 година насам, към този момент е прекомерно възрастен, с цел да подгрява мачовете на Кьолн и по тази причина отсега нататък ще си живее живота в зоопарка в града.
 Левски предлага почасова работа за амулет
" Хенес има остеоартроза. Както при хората, по този начин и при животните, болките се демонстрират ненадейно съгласно времето на открито. Определено това постанова известни ограничавания ", разяснява шефът на зоопарка в Кьолн Тео Пейджел.

" Не желаеме талисманът ни да страда. Сега е идеалното време Хенес да излезе в пенсия и да се радва на живота ", добави изпълнителният шеф на клуба Александер Вьорле.

Историята с козлите, талисмани на ФК Кьолн, датира от 1957 година насам.

Първият е бил подарен от директорката на локалния цирк Карола Уилямс на клуба като смешка във връзка обичайния карнавал, провеждащ се в града, споделя Уикипедия. Животното е кръстено на някогашния състезател и тогавашния треньор на тима Хенес Вайсвайлер.

Козелът се трансформира в амулет и постоянно участва на срещите на Кьолн. В случай, че талисманът почине, то различен козел се кръщава със същото име, като се прибавя и номер за последователност. От 24 юли 2008 година на власт е Хенес VIII, който в този момент излиза в пенсия. Логото на тима с козела участва на сувенирни артикули на клуба и даже в името на клубното списание на тима, излязло за пръв път през август 1957 година

Хенес участва на всички семейства на Кьолн, а при влизането му до терена, той е посрещан с вълна от овации от трибуните.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР