Талин. Естонците гласуват в неделя на парламентарни избори, като лявоцентристката

...
Талин. Естонците гласуват в неделя на парламентарни избори, като лявоцентристката
Коментари Харесай

AFP: Днес се провеждат парламентарни избори в Естония

Талин. Естонците гласоподават в неделя на парламентарни избори, като лявоцентристката коалиция ще се състезава с обичайните си демократични противници и възходящата поддръжка за крайнодясна партия, предава AFP .
Не изключително интензивната акция се концентрира върху съществени въпроси като данъчното облагане и обществените разноски, както и напрежението към образованието на съветски език за забележителното съветско малцинство в Естония и разделянето сред градските и крайградските региони, написа организацията.
Близо 40% от 880 690 гласоподаватели, които имат право на глас, са употребявали електронно гласоподаване, почнало по-рано, като формалните лица са уверени, че онлайн системата може да устои на всеки опит за интервенция.
Проучване, събиращо данни за гласуващите по електронен път, като и тези, които ще употребяват обичайните хартиени бюлетини в неделя, допуска неразбираем излаз.
Центристката партия на премиера Юри Ратас печели 24,5% поддръжка, изоставайки с малко от демократичната партия за промяна, водена от някогашния евродепутат Кая Калас, която събира 26,6%.
Обещавайки да понижи налозите и акцизите и залагайки на анти-имиграционната изразителност, извънредно дясната ЕКРЕ се чака да събере до 17,3%, само че мъчно може да откри съдружни сътрудници съгласно политическите анализатори в страната.
Очаква се пет или шест партии да влязат в 101-местния парламент, което дава обещание сложни договаряния за образуване на ръководеща коалиция.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР