Талибаните забраняват излъчването на две финансирани от американското правителство радиостанции

...
Талибаните забраняват излъчването на две финансирани от американското правителство радиостанции
Коментари Харесай

Талибаните спряха Гласът на Америка и Свободна Европа в Афганистан

Талибаните не разрешават излъчването на две финансирани от американското държавно управление радиостанции в Афганистан –  " Гласът на Америка “ и “Свободна Европа “/ радио “Свобода “, съобщи Асошиейтед прес.

“Гласът на Америка “ заяви, че талибанските управляващи цитират “жалби, които са получили по отношение на програмно наличие “, без да дават повече детайлности по случая.

Радиостанциите  “Гласът на Америка “ и  “Свободна Европа “ се финансират от държавното управление на Съединени американски щати, макар техните изказвания, че имат публицистична самостоятелност. Талибаните взеха властта в Афганистан през август предходната година, когато американските сили и силите на НАТО завършваха изтеглянето си от страната след траяла 20 години война.  

Въпреки първичното заричане за по-умерено ръководство, талибаните ограничиха правата и свободите и приложиха строгото пояснение на ислямския набожен закон - шериата.

Афганистан има закони за пресата и на всяка мрежа, за която се откри, че “многократно нарушава “ тези закони, няма да може да работи на територията на страната, сподели представителят на министерството на външните работи Абдул Кахар Балки.

“Гласът на Америка и радио “Азади “ (Радио “Свобода “) не съумяха да се придържат към тези закони, бяха уличени в наново нарушаване, не демонстрираха професионализъм и по тази причина бяха неразрешени “, добави представителят.

Групата в поддръжка на публицистите " Репортери без граници ", съобщи неотдавна, че Афганистан е загубил 40% от своите медии и 60% от своите журналисти след като талибаните са пристигнали на власт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР