Талибаните възпрепятстват усилията на германското правителство да евакуира бивши афганистански

...
Талибаните възпрепятстват усилията на германското правителство да евакуира бивши афганистански
Коментари Харесай

Талибаните възпрепятстват евакуацията на афганистанци в Германия


Талибаните попречват напъните на немското държавно управление да изтегля някогашни афганистански служащи и други лица, изложени на риск от гонене при новия режим, заяви сп. „ Шпигел “, представено от Българска телеграфна агенция.

Планът за незабавна помощ за хиляди някогашни локални чиновници на немски институции, политически деятели и актьори в Афганистан е в застой заради все нови и нови домогвания от страна на бойците, се споделя в днешната обява, която се базира на вътрешни данни от министерството на външните работи, оповестява ДПА.

Въпреки че през юли Берлин съумя да докара в Германия 1044 афганистанци, в началото се предвиждаше сред средата на юли и средата на септември да бъдат евакуирани общо 7700 души - цел, която към този момент не наподобява изпълнима заради все по-строгия надзор от страна на талибаните, се показва в информацията.

Понастоящем темпото на тръгване се е забавило, оповестиха от немското външно министерство при питане на ДПА, като прибавиха, че сега талибаните разрешават на жителите да напущат страната единствено с паспорт. Проблемът е, че паспорти съвсем не се издават.

Липсата на паспорти е " огромен проблем " за тръгване по всички вероятни направления, обявиха от немското външно министерство.

Талибаните попречват и осъществяването на съглашението сред Германия и Пакистан, реализирано през юни, за което се предполагаше, че ще разреши на някогашните служащи да влизат в Пакистан даже без паспорти.

Талибаните поеха властта в Кабул през август 2021 г. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР