Тактиката, преподавана от западни инструктори на НАТО, представлява риск за

...
Тактиката, преподавана от западни инструктори на НАТО, представлява риск за
Коментари Харесай

Украински командир за обучението на НАТО: Ако правех само това, на което ме учиха, щях да съм мъртъв

Тактиката, преподавана от западни инструктори на НАТО, съставлява риск за живота на украинските бойци, съгласно пълководец на специфичните елементи на 78-и полк в Киев, интервюиран от Financial Times, оповестяват от obektivno.bg

„ Ако правех единствено това, на което ме научиха, щях да съм мъртъв “, сподели украинският военнослужещ, добавяйки, че преди този момент е упражнявал с американски, английски и полски бойци, които са предложили „ някои положителни препоръки “, само че и някои „ неприятни препоръки “.

Командирът изясни, че някои от методите, преподавани от западните инструктори, като да вземем за пример по какъв начин да се разчистват окопите, биха довели до гибелта на украински военни. „ Казах им: „ Момчета, това ще ни убие “.

Военните анализатори Майкъл Кофман и Роб Лий, представени от Financial Times, са на мнение, че един от основните уроци от несполучливата лятна контраатака на Киев е, че образованието на войските в продължение на пет седмици е „ прекомерно малко “.

Те особено означават „ неприятното схващане “ от страна на инструкторите за това по какъв начин нормално се бият украинските военни и за „ оперативната среда “, което е довело до „ подправени упования, неуместни препоръки и несправедлива рецензия в западните публични кръгове “.

Кофман и Лий също по този начин показаха, че тежките условия на бойното поле – като разпростиране на минни полета, укрепления и кръжащи дронове – биха създали невероятно за украинските сили да следват доктрината на НАТО за комбинирана война, която допуска координирани дейности от пехотата, бронетехниката, артилерията и противовъздушната защита.
Вместо това анализаторите показват, че силите на Киев са най-хубави в борба в „ дребни, мощно маневрени щурмови единици “, само че се борят да организират интервенции над равнището на рота (200 души) или даже взвод (20-50 души).

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР