Тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби Черно море

...
Тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби Черно море
Коментари Харесай

Участниците в „Черно море – 2022“ повишиха подготовката си за изпълнение на тактически действия в рамките на операция по морска сигурност и защита на корабоплаването

Тактическото обучение на Флотилия бойни и спомагателни кораби „ Черно море 2022 ” приключи.

Финалният стадий бе кондензиран с доста динамичност и дейности на море, които включваха проучване на региони и фарватери за съществуване на морски мини, водене на бойни дейности в регион с химическо заразяване, оказване на помощ на аварирал транспортен съд и други Бяха изпълнени съпровождане и защита на кораби, пренасящи скъп товар, и превеждането им през рисков регион, в който работят подводници и авиация на противникови сили. Конвоят се организира с присъединяване на всички тактически групи от състава на оперативното корабно съединяване.

В цялостен размер бяха изпълнени всички сложени задания по използване на процедурите за образуване на командването и ръководството на подчинените сили. Родовете сили от Военноморски сили организираха тактически дейности в разнообразни условия на бързо изменяща се среда на сигурност независимо и взаимно с други формирования от Сухопътните войски и Военновъздушните сили.

Успешно приключи и първия стадий от оценката на фрегата „ Верни “ по стандартите на НАТО.

Учението сложи акцент и на бойните дейности против минната опасност и намаляване на въздействието й върху свободата на корабоплаването в българските морски пространства.

В „ Черно море 2022 “ участваха над 800 военнослужещи и цивилни чиновници от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби, вертолети АS-565 MB „ Panther ” от морската вертолетна авиобаза, щурмова авиация от състава на Военновъздушни сили, техника и персонален състав от Втора механизирана бригада и Центъра за подготовка на експерти от състава на Сухопътните войски.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР