Таксиметровите водачи в София са започнали акция срещу автомобилите, които

...
Таксиметровите водачи в София са започнали акция срещу автомобилите, които
Коментари Харесай

Таксиметровите водачи в София готвят протест

Таксиметровите водачи в София са почнали акция против колите, които стопират на стоянките им. Те облепят с хартии всяка от колите, паркирала на местата за таксита. Междувременно, националният таксиметров профсъюз приготвя митинги идната седмица.

Краси Цветков работи като таксиметров водач от 11 години. Той е и един от основателите на акция „ Такси Стоянка ". Идея, която доби огромна известност в обществените мрежи.

„ Ние обмислихме акцията тъй че да не нанасяме вреди на колите на хората.
Нашата концепция е да предизвикаме публично внимание към един от проблемите ни. Спирането на коли на жители тук-там предопределение за таксиметрови стоянки. Това ни слага в неспособност да работим по естествен метод. Съответно поносим наказания поради паркиране и изчакване тук-там, които не са регламентирани затова”, изясни Краси.

Реакцията на пострадалите му се коства позитивна. „ Всъщност там бяха 3 автомобила и лидера на колата, която напълно облепихме. Реагираха без никаква експанзия. Доста положително. Ние не сме и търсили спор с хората. Всъщност останахме и заснехме реакцията на хората”, споделя още Краси.

Според него обаче, проблемите на таксиметровите водачи в страната не стопират дотук. „ Един от значителните проблеми е това, че сме принудени да работим под себестойност. Общината към този момент повече от 5 години не извършва едни свои отговорности, които са и вменени със закон. А точно да дефинира минимални и оптимални цени за обитаемото място”, уточни още таксиметровият водач.

Поради тези и други проблеми на таксиметровите водачи, националният таксиметров профсъюз приготвя митинги пред столична община.
Полицията санкции 150 таксиметрови водачи на летище „ София ” В пет автомобила са открити „ помпи ”, увеличаващи сметката на пасажера
„ Другата седмица сигурно сме пред общината с цел да извоюваме тези минимални цени, които са толкоз нужни на отрасъл. Максимални цени в София са въведени 2011г. Задължение е по закон тези цени да се актуализират всяка година. Няма актуализация. +. Въвеждането на минималните цени е отговорности за столичния общински съвет, който той не изпълнява”, изясни Райна Димитрова от таксиметровия профсъюз.

Междувременно акция " Такси стоянка " продължава, а материалите са готови! Определено ще продължи акцията до момента в който успеем да засилим публичното внимание и вниманието на съответните институции към този проблем, безапелационни са таксиметровите водачи.

А до момента в който акцията на таксиметровите водачи продължава, жителите би трябвало да внимават къде паркират, с цел да не заварят автомобилът си, трансфорат в такси.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР