Таксиметрови шофьори от цялата страна излязоха на протест пред съдебната

...
Таксиметрови шофьори от цялата страна излязоха на протест пред съдебната
Коментари Харесай

Таксиджии излязоха на протест в София

Таксиметрови водачи от цялата страна излязоха на митинг пред правосъдната палата в София в поддръжка на техен сътрудник от Ямбол, който беше прострелян по време на работа през 2017 година. Демонстрацията е и против решението на съда.

На 11.12.2017 Апостол Вълчев беше прострелян, до момента в който е на работа, от двама клиенти край Ямбол. Последваха серия от правосъдни каузи, понижаване на присъдите на причинителите и изменение на обвиняването от преднамерен опит за ликвидиране за обир на " заплашване " и междинна телесна щета, обясниха уредниците на митинга.

Няма човек от сектора, който да не е бил обект на експанзия. Когато видя, че клиенти желаят да спра, само че не са в трезво положение, ги отминавам. Проблемът е, когато си поръчат такси по телефона. Тогава не знаеш на какви хора ще попаднеш, описа пред Българска телеграфна агенция един от протестиращите, таксиметров водач с над 10 години опит.

Според работещите в сектора главният проблем е, че са отстранени радиостанциите, посредством които преди години таксиметровите водачи общуваха и одобряваха поръчки. Когато имахме проблем, се обаждах по радиостанцията и сътрудници идваха, а в този момент, когато сме с таблети, това е невероятно, споделя различен от протестиращите.

По думите им, има потребност от законови промени, само че не са оптимисти, че те могат да се случат. Липсва и обединяване на работещите в сферата. Една от аргументите още веднъж е неналичието на радиостанциите. " Преди си говорехме по тях. Ако в този момент ги имаше - колите тук и протестиращите щяха да са доста повече ", сподели различен от събралите се в поддръжка на Апостол Вълчев.

Друг проблем, който показаха от сектора, е неналичието на паник бутон в колите, който преди години е бил наложителен, само че по-късно е отстранен като условие.

Протестът стартира на пл. " Княз Александър I Батенберг ", където водачите от митинга паркираха своите коли, а по-късно се реалокираха пред Съдебната палата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР