Таксиметрови шофьори от Благоевград се събраха днес на спонтанна среща,

...
Таксиметрови шофьори от Благоевград се събраха днес на спонтанна среща,
Коментари Харесай

Таксиджии от Благоевград настояват за по-високи цени

Таксиметрови водачи от Благоевград се събраха през днешния ден на спонтанна среща, на която настояха цените на услугите да бъдат обновени.

По думите им имат импортирано предложение за повишение на цените отпреди 3 години, като последното е от февруари тази година, само че досега не е обсъждано на сесия на Общинския съвет. Аргументите им да желаят по-скъп таксиметров транспорт обобщава Красимир Митов:

„ Има импортирано предложение от група превозвачи за цена 1.05 лева на километър пробег. Има импортирано предложение и от ръководителя на превозвачите за цена 95 стотинки. Може би би трябвало да се дефинира междинна цена от двете оферти. При състояние, че курсовете в Благоевград са сред 2 и 3 километра – в случай че се вдигнат цените с 20 стотинки, клиентът ще заплаща повече 40-50 стотинки “ - уточни Красимир Митов, таксиметров водач. По думите му водачите, които участваха на срещата имат сред 2 и 3 автомобила. Те употребяват от съответната таксиметрова компания единствено ефира . „ Плащаме на компанията 32 лева ефир на седмица за всеки автомобил. Освен това заплащаме осигуровки, застраховки, застраховки тук-там, механически прегледи. Повече от 60% от оборота отива за такива такси, без да включваме скъпите поправки на колите, когато се постанова “.

Шофьорите бяха безапелационни, че в случай че предложенията им не бъдат прегледани в близко време, ще преминат към ефикасни протестни дейности, съобщи БНР.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР