Таксиметрови шофьори излизат на протест пред сградата на Столична община

...
Таксиметрови шофьори излизат на протест пред сградата на Столична община
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори излизат на протест в центъра на София

Таксиметрови водачи излизат на митинг пред постройката на Столична община в центъра на София, съобщи Кирил Ризов, уредник на протестната акция и ръководител на „ Съюз Такси “, предава Българска телеграфна агенция. 

Протестът е плануван за 14:00 часа през днешния ден, а на него ще участват представители на целия отрасъл, посочи Ризов.

По думите му причина за акцията е определянето на размера на различния налог, на минималните и оптималните цени за 2023 година, както и одобряването на методиката за установяване на граничните цени, които ще бъдат прегледани на днешното съвещание на Комисията по превоз и пътна сигурност. Заседанието ще се организира от 14:30 часа през днешния ден. 

На 16 септември таксиметровият отрасъл в София внесе в Столичния общински съвет искане, обвързвано с налога за транспорт на пасажери от таксиметрови водачи, който се дефинира от общините и е в размер от 300 до 1000 лв.. За столицата той е малко над 800 лв.. Идея на браншовите организации е да сработи мярката, съгласно която таксиметровите водачи заплащат най-малък размер от 300 лв., а страната да компенсира общините до признатия от тях размер на налога, напомня Българска телеграфна агенция. 

На 20 октомври от пресцентъра на Столичния общински съвет оповестиха, че общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС Зафир Зарков и Христиан Петров, дружно с ръководителя на Комисията по превоз Карлос Контрера  от „ Патриоти за София “, внасят отчет, предусещащ за 2023 година данъкът върху таксиметров транспорт на пасажери да е в размер на 850 лева, като единствено 300 лева да се заплащат от превозвачите, а разликата да бъде поета от държавния бюджет, посредством компенсиране в бюджета на Столичната община.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР