„Такива неща се случват само в нашата страна и никъде

...
„Такива неща се случват само в нашата страна и никъде
Коментари Харесай

Радио Китай: Стрелбата в Тексас разби маската на американските човешки права

„ Такива неща се случват единствено в нашата страна и на никое място другаде. Никъде децата не вървят на учебно заведение със страха, че могат да бъдат убити на този ден “, сподели американският сенатор демократ Крис Мърфи в тирада пред Сената през вчерашния ден, представен от Радио Китай. Същия ден в начално учебно заведение в Увалде, щата Тексас, при пукотевица бяха убити над 20 души, в това число 19 деца.

Това е най-смъртоносната пукотевица в учебно заведение в Съединените щати от 2012 година

На пръв взор контролът върху оръжията в Съединените щати е сложен, тъй като Втората корекция в Конституцията по отношение на правото за владение на оръжие е сложна за разлюляване. Всъщност този въпрос е обвързван с доста въпроси като спорове сред политически партии, лобистки групи и расизъм в Съединените щати. Като най-голямата национална организация на притежателите на оръжие и мощно лобистка група, NRA, е похарчила повече от 29 милиона $ единствено за федерални избори през 2020 година

Никой не знае какъв брой още живота ще попаднат под прицел, с цел да се разсъни съвестта на американските политици. Когато са безразлични към най-основното право на живот на личния си народ, по какъв начин може светът да повярва, че в действителност са загрижени за човешките права в други страни? Звукът от изстрелите разруши маската на „ американските човешки права “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР