Такива мащаби на строителство и развитие София преди не е

...
Такива мащаби на строителство и развитие София преди не е
Коментари Харесай

Фандъкова: В София никога не е имало такива мащаби на строителство и развитие

Такива мащаби на строителство и развиване София преди не е имала. Нашите съперници няма по какъв начин да кажат, че не се работи. Затова се концентрират върху проблеми, които съпътстват всяка активност.
Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова след инспекцията на осъществяването на строителството на третата линия на метрото по отношение на проведен в обществените мрежи митинг с искане за оставката й, който ще се организира на следващия ден.
„ Предизборната акция стартира, някои от главните политически сили към този момент я оповестиха. Това следва да го гледаме, само че ще продължим да си вършим работата, тъй като е за града “, разяснява тя.
„ Приемам всевъзможни рецензии, несъмнено. Не сме идеални, постоянно, когато се работи и то с такива мащаби, има проблеми. Всички сме за това да преодоляваме проблемите, да продължаваме напред, с цел да продължи развиването на града. Това да се желае оставка за всичко някак си ми звучи или несериозно, или политически “, уточни кметът.
На въпрос ще слезе ли при протестиращите на следващия ден Йорданка Фандъкова уточни: „ Виждате, че съм долу и то доста. Долу съм, когато се строи метрото. Долу бях и когато се строеше археологическия музей “. „ Всичко, което вършим остава и откакто нас няма да ни има на тези позиции. Метрото ще транспортира близо половин млн. души на ден единствено след 2 години. Детските градини ще одобряват децата и са прелестни “, сподели още тя.
Ползата за града е голяма, след построяването на този сектор от третата линия на метрото, 90 хиляди тона нездравословни излъчвания годишно да икономисва София , съобщи Фандъкова, представена от Фокус.
„ Метрото е голям план, близо 1 милиарда лв. е цената на 12-те км, които се строят, дружно с депото и влаковете “, съобщи тя. „ Затова дублирам непрестанно, че това е и най-големият екологичен план и изгода за качеството на въздуха “, разяснява кметът.
„ Много основна ще бъде 2018 година за строителството на метрото, тъй като на процедура тогава ще завършват някои от главните действия “, уточни Йорданка Фандъкова. „ В края на годината машината би трябвало да излезе на Малък градски спектакъл зад канала и довършителните действия да продължат “, добави тя.
" Машината се приготвя за идващия сектор, откакто прокопа над 1,7 км в сектора от „ Красно село “ на бул. „ България “ и бул. „ Гешов “. Дейностите вървят по проект. Съоръжението е голямо, а работата тежка ", добави тя.
„ Очакваме работата да продължи в период. Над 47% от всички действия от сектора от първите 8 км са изпълнени “, съобщи тя.
„ Третият метродиаметър беше първият план, утвърден за финансиране от Европейска комисия. Благодаря на министър Московски, държавното управление и премиера Борисов, тъй като те поставиха оптимални старания това да се случи. Ние си свършихме работата, да подготвим добре плана и да го защитим “, уточни Йорданка Фандъкова.
„ Заедно с втория сектор, който започнахме да построяваме тази година до „ Овча купел “ и Околовръстния път се строят общо 12 км с 12 метростанции “, изясни кметът и добави, че се чака в края на 2019 година всички да бъдат подготвени, като първият трен от новите 20 към този момент е създаден. „ Започват и тестванията, и идната година чакаме той да дойде, с цел да могат да стартират и тестванията тук “, сподели още Йорданка Фандъкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР