Такъв тип събития се случват ежеседмично, дори и по-често. Българската

...
Такъв тип събития се случват ежеседмично, дори и по-често. Българската
Коментари Харесай

Заради дрона: Министерството на отбраната призовава гражданите да не се поддават на пропагандни внушения

" Такъв вид събития се случват ежеседмично, даже и по-често. Българската войска поддържа потенциал и екипи, които реагират съгласно ясни и открити протоколи при разкриване на невзривени муниции. Случаят от 18 септември е тъкмо подобен. Опитите за всяване на суматоха измежду популацията по този мотив са неприемливи “, разяснява министърът на защитата Тодор Тагарев във връзка на обезвреждането на 82-мм минохвъргачен осколъчно-фугасен арсенал, прикован към елементи от дрон, открит в морски води край с. Тюленово, оповестиха от Министерството на защитата.

Откриването и обезвреждането на невзривени муниции е рутинна активност на Българската войска, ръководена от военни специалисти. По предписание, министърът на защитата получава информация след привършване на съответното мероприятие. Така да вземем за пример, съгласно обществените годишни отчети за положението на защитата и Въоръжените сили, през 2020 година на територията на страната са разузнати, превозени и унищожени общо 392 невзривени боеприпаса от друг вид и диаметър, през 2021 година - 145 невзривени боеприпаса, а през 2022 година техният брой е 194. За първите седем месеца на актуалната година са изпълнени 34 мероприятия, при които са унищожени 127 боеприпаса с присъединяване на 161 военнослужещи и 68 единици техника. При обезвреждането на невзривените муниции сапьорите употребяват защитно облекло, а водолазите – неопренови костюми.

Министерството на защитата приканва медиите и жителите да не се поддават на пропагандни внушения, които посредством уронване на престижа на Българската войска целят да всеят боязън измежду популацията и се употребяват за нагнетяване на политическата конюнктура в предизборна среда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР