Така ще бъде гарантирано отчитане на едно място на напредъка

...
Така ще бъде гарантирано отчитане на едно място на напредъка
Коментари Харесай

Ще публикуват данни за корупционни престъпления в общ сайт

Така ще бъде обезпечено отчитане на едно място на напредъка по делата за корупция. Всяка институция ще подава данни за уеб страницата при съблюдаване на презумпцията за невиновност, следствената загадка, отбраната на персоналните данни.

Три институции в този момент обобщават информация за активността си, само че тя не е налична на едно място. До момента Прокуратурата и Върховният касационен съд разгласяват систематизирани данни за досъдебните производства и повдигнатите обвинявания за корупция по високите етажи на властта и за хода на делата за такива закононарушения на уеб страниците си. Министерството на правораздаването ще подава данни за осъществяването на постановените присъди, се показва в прессъобщение на кабинета.

На съвещанието, управлявано от вицепремиера Екатерина Захариева, са участвали ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов, министърът на правораздаването Цецка Цачева, заместник-главният прокурор Мария Шишкова, Пламен Георгиев, ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество, заместник-министри, контрольор от Инспектората към Висш съдебен съвет, ръководителят на Главния инспекторат към Министерския съвет, представители на неправителствени организации.

Съветът е приел доклада за напредъка по осъществяване на ограниченията по пътна карта, призната от Националния съвет по антикорупционни политики на съвещание, състояло се на 20 юли 2017 година

На съвещанието е бил признат и докладът за осъществяване за интервала от 2015 година досега на Националната тактика за предварителна защита и противопоставяне на престъпността, която е с небосвод 2020 година Били са утвърдени насоки към всички министерства и второстепенните им разпоредители, които да се следват при създаването и отчитането на осъществяването на антикорупционните им проекти.

Насоките вкарват единни стандарти, използвани за всички. Те са направени на база разбор на антикорупционните проекти на всички министерства, като са регистрирани мощните и слаби страни. Съветът е разискал и значимостта от обществена и транспарантна процедура при избора на ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР