>Така Община Бургас е първата администрация, която реално внедрява мерки

...
>Така Община Бургас е първата администрация, която реално внедрява мерки
Коментари Харесай

Сградата на Община Бургас е още по-достъпна, въведоха умни технологии

>
Така Община Бургас е първата администрация, която действително внедрява ограничения за универсална досегаемост. Така всеки жител искащ да посети общинска администрация, с цел да показа своите хрумвания и визии за развиването на града или да потърси подпомагане за разрешаване на персонален, фамилен или квартален проблем, елементарно и бързо ще откри работното място на точния специалист.

Новите етикети са особено направени, тъй че да не нарушават цялостния образ на вътрешността на постройката на ул. " Александровска " 26, която е монумент на културата. Брайловите табелки са транспарантни и безцветни, а NFC таговете са оптимално умалени.

За да бъдат разчетени тези тагове е належащо да разполагате с мобилно устройство, което е снабдено с NFC  читател. Освен длъжността и наименованието на структурата, в табелките е кодиран и връзка към интернет секцията на съответната административна единица. Така посредством безплатния интернет достъп в постройката, всеки ще може да потърси и информацията, която му а нужна, да се обади по телефона или изпрати писмо по ел. поща на търсения от него чиновник..

NFC технологията не е определена инцидентно. За разлика от Bluetooth маркерите ли I beacon предавателите, таговете не излъчват сигнал и по тази причина не им е нужна батерия или зареждане. Те имат и две значими преимущества пред QR кодовете- не изискват фокусиране и фиксация- изцяло използваеми от слабовиждащи и незрящи, и са препрограмируеми- не е належащо да се заменят при промяна на името ли длъжността на даден чиновник.

В допълнение с тактилната карта на постройката в деловодството и звуковите сигнализатори на входовете, новите означения трансформират общинска администрация в едно от най- приспособените места за хора с разнообразни потребности в града. Например, академични проучвания демонстрират, че сходна сигнализация покачва опциите и продуктивността на хора с когнитивни проблеми или положения в аутистичния набор, защото понижава зависимостта от придружители и потребността от връзка, ако тя основава стеснение у потребителя.

Проектът планува внедряване на сходни ограничения и в други публични здания в града.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР