Така нареченото Отровно трио - проф. Велислав Минеков, Арман Бабикян

...
Така нареченото Отровно трио - проф. Велислав Минеков, Арман Бабикян
Коментари Харесай

Отровното трио сигнализира за корупция в общинското предприятие Чистота Искър

Така нареченото Отровно трио - проф. Велислав Минеков, Арман Бабикян и Николай Хаджигенов, които поведоха митинга против държавното управление, алармира за корупция в столичното общинско дружество " Чистота Искър " на брифинг пред Министерски съвет. Според тримата това е следващият образец за " корупция, превърната в модел за ръководство ", съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите им, съгласно отчет, поръчан от общината и направен при започване на 2019 година, става въпрос за некадърно управление и счетоводство, корист с власт, спор на ползи, назначение на лица без ценз и на родственици - като учители по история и по битка и физическо образование.

Докладът показва също сключването на контракт за наем на техника с компания, която е на чиновник от " Чистота Искър ", загатва се за финансови неналичия в размер на 18 000 лв., за разпределяне на спомагателни хонорари без заповед и на мъртви души, както и за пазаруване на техника без конкурс.

" За снегорини, минали 3276 км, са изплатени 11 277 968 лв., без даже да е валял сняг, по данни на синоптиците ", изясни Николай Хаджигенов.

" Така ръководи ГЕРБ на всички места - с ходещи писалки и по предписание от горната страна. Тук приказваме за милиони - факт, прочут на общината, а несъмнено и на прокуратурата, повече от година ", добави Бабикян.

" Започнахме преди 40 дни с доста ясни претенции и ще продължим, до момента в който не получим това, което желаеме. Направихме структури на митинга в 36 града, дано се види какъв брой сме и какви сме ", сподели пък Минеков във връзка продължаващия митинг против ръководещите, който от през днешния ден, съгласно поръчките на недоволните жители, се радикализира с изненадващи блокади пред институции. Тази заран това се случи пред Министерството на правораздаването.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР