Така наречените Луганска и Донецка народни републики (ЛНР и ДНР)

...
Така наречените Луганска и Донецка народни републики (ЛНР и ДНР)
Коментари Харесай

ДНР и ЛНР приеха нови конституции като субекти на РФ

Така наречените Луганска и Донецка национални републики (ЛНР и ДНР) в петък одобриха с единомислещи гласувания в законодателните си събрания нови конституции, с които официализират статута си на субекти на Руската Федерация, предава ТАСС .

Това се случва, откакто на 5 октомври съветският президент Владимир Путин подписа указите за анексиране на териториите на Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области от Украйна.

" Днес ние сме участници в историческо събитие. <...> Този стадий бележи връщането на Донбас в лоното на съветската културно-историческа традиция, сбъдването на нашите очаквания, постигането на задачата, за която работим. в продължение на осем дълги години ", сподели Денис Пушилин, изпълняващ длъжността началник на ДНР, в послание към Народното събрание на републиката.

" Поздравявам всички с това значимо, съдбоносно и, несъмнено, историческо събитие. <…> Бих желал да изразя дълбоката си признателност към вас от името на всички поданици на републиката за работата, осъществена от депутатския корпус ", се обърна към депутатите от Народното събрание на ЛНР изпълняващият длъжността началник Леонид Пасечник, който участва на пленарното съвещание.

" Това към този момент ще се назовава Конституция на Луганската национална република на Руската федерация. Това също е доста значим, предопределен миг за нашата република, който ще ни разреши да пристъпим към образуването на органи и администрация на Луганската национална република в бъдещето, безусловно в правното поле. И това сигурно още един път акцентира, че ние се интегрираме допустимо най-бързо и дейно в правното поле на Русия и ставаме пълновръстен индивид на Руската федерация ", сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР