Така наречената циклонна бомба донесе проливни дъждове и бурни ветрове

...
Така наречената циклонна бомба донесе проливни дъждове и бурни ветрове
Коментари Харесай

Силна буря вилнее в Калифорния: 60 000 домакинства са без ток

Така наречената циклонна бомба донесе проливни дъждове и бурни ветрове в американския щат Калифорния. Десетки хиляди семейства останаха без електричество, а пътища бяха затворени, предадоха международните организации.

Най-засегнати са регионите в Северна Калифорния, към Сан Франциско и Сакраменто. Там управляващите предизвестиха хората за риск от наводнения  и свлачища и споделиха, че тази стихия може да аргументи и човешки жертви.

Над 80 полета от и за летището на Сан Франциско бяха анулирани , съгласно уеб страницата Флайтрадар. Без ток са 60 000 семейства, показва уеб сайтът Пауъраутидж. Прекъснати поради наводнения, свлачища или паднали дървета са пътищата в региона на Мендосино, Санта Крус, Санта Клара. 

Според метеорологичната работа поривите напразно може да доближат 110 километра в час. Интензивните дъждове ще продължат. В планинските региони на Сиера Невада се чака сняг, като снежната завивка може да доближи 1,2 метра.

В Сан Франциско питейни заведения и заведения за хранене останаха затворени, а хората бяха приканени да си стоят по домовете и да работят отдалечено оттова. Хиляди чували с пясък бяха раздадени на жителите на зоните, в които има риск от наводнения.

Северна Калифорния бе връхлетяна от серия от стихии напоследък. Последната от тях датира от новогодишната нощ и провокира свлачища и спиране на тока, а един човек почина, откакто колата му попадна в наводнена зона на пътя. На 31 декември Сан Франциско записва най-дъждовния си ден, откогато се вършат сходни измервания - 14 сантиметра превалявания.

Циклонната бомба провокира внезапно намаляване на атмосферното налягане и поражда доста мощни ветрове. В случая тя е придружена и от по този начин наречената атмосферна река - тясна линия в атмосферата, сходна на река, която придвижва огромни количества влага от тропиците.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР