Така наречената “гражданска кандидатка” Мая Манолова обяви по време на

...
Така наречената “гражданска кандидатка” Мая Манолова обяви по време на
Коментари Харесай

Червената Мая вече лъже, без да мисли

Така наречената “гражданска кандидатка” Мая Манолова разгласи по време на днешния спор по Нова телевизия, че организира акция без билбордове и без плакати.

Оказа се, че е излъгала необмислено, защото все още кюстендилката има 10 билборда из София. Проверка на “Труд” откри, че за наетите от “Метрополис груп” АД бордове за две седмици таксата е по 300 евро на ръб.

Отправено е и питане към “Метрополис Груп” АД, кой е платил десетте билборда на Манолова и от компанията дадоха обещание да ревизират, само че до публицистичното привършване на броя не дадоха отговор.

Манолова употребява и два калкана на блок да се популяризира. Тарифата е 400 евро на месец. От идната седмица кюстендилката щяла да удвои рекламата си по билбордове. От централата на Българска социалистическа партия на “Позитано” 20 оповестиха, че не заплащат тази реклама. Същият отговор получихме и от столичната алена организация. Шефът на ДБГ Димитър Делчев също не се сети за сходен разход на партията му.

Манолова няма регистрирани контракти с посочен предмет билбордове, демонстрира информация в Единния указател по Изборния кодекс на Сметната палата. Инициативният комитет за издигането й е наел “Алианс принт” ЕООД за щемпел на плакати и картички, “Пропаганда Прадъкшънс” ООД за направа на 3D mapping и “РС 1” ЕООД за рекламни материали.

Манолова е записала 66 дарения от общо над 42 хиляди лева Една трета от тях са тъкмо по 950 лева, още толкоз са към тази сума.
Отделно самата кандидатка е заявила, че финансира акцията си с 15 000 лева свои пари с генезис заеми от банки. Веска Волева от нейния комитет е дала 9 500 лева, като липсва декларация за генезис на средствата.

Предложението маскирано като публицистично

Манолова отърва от пандиза сутеньорите Ванко 1 и Кондьо

Излязоха от пандиза след скандалния текст

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова е преди всичко в листата на четиримата депутати, внесли през 2006 година в Наказателния кодекс скандалната корекция “Ванко 1”, която освободи сутеньора от пандиза. Какви тъкмо “хуманни” претекстове са управлявали социалистката, по този начин и не стана ясно.

Гласуваната корекция облагодетелства двама известни сводници. Ванко 1 вместо 12 година, лежа три. Наказанието на фолк артиста Кондьо, също наказан за склоняване към проституция, беше понижено от 10 година на три години, а санкцията му от 100 000 лева стана 8000 лева

Според Наказателен кодекс все още на поправката, склоняването към проституция се санкционира с отнемане от независимост до 3 години и санкция от 1000 до 3000 лв., само че в два от случаите наказването е по-високо – когато за насила се употребяват опиати и когато закононарушението е осъществено наново или по предписание на проведена незаконна група.

Манолова обаче предложи към последния текст, който беше с най-тежките санкции – до 20 година затвор и санкция до 300 хиляди лева и по който беше наказан рапърът, да бъде добавено безапелационното условие да бъдат използвани и опиати. Така рапърът получи присъда по първата точка – до 3 година затвор, които беше излежал и излезе на независимост.

“Невинният” претекст на алената депутатка за предлагането беше – “редакционно изменение за по-голяма яснота”.

Скандалният закон, предопределен явна за освобождението на сутеньора Ванко, провокира всеобщи митинги освен у нас. Белгийския основен прокурор незабавно изрази недоумението си за какво в България присъдите за сводничество се понижават, откакто във всички страни от Европейски Съюз те се усилват. По времето, когато бе призната скандалната корекция имаше още 25 каузи за сводничество.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР