Така наречената “дълбока държава” в Македония руши нормалните отношения между

...
Така наречената “дълбока държава” в Македония руши нормалните отношения между
Коментари Харесай

Любчо Георгиевски:Заев иска приятелство с България

Така наречената “дълбока държава” в Македония разрушава естествените връзки сред двете страни. Тя построява ненавист и злост по отношение на България. В нея вземат участие професори, публицисти, чиновници на националните служби за сигурност. По създание всички те не са македонски, съобщи в извънредно изявление за организация БГНЕС някогашният македонски министър председател (1998-2002) Любчо Георгиевски.

От българска страна никой не желае смяна на Конституцията ни и нов Договор. Това го чух персонално от българските политици. София желае осъществяване на Договора от 2017 година и съответни резултати от работата на смесената комисия по историческите въпроси. Македонците би трябвало да научат за убийствата и терора след 1945 година Не е обикновено в страната ни да има улици носещи имената на лица, които са избивали македонци.

Югославската комунистическа историография признаваше, че македонската нация е най-младата на Балканите. Никола Груевски нанесе тежък удар с антиквизацията. ВМРО-ДПМНЕ се трансформира в проюгослвска партия. Обикновените хора от двете страни на границата се усещат близки.

Трябва да признаем заслугите на Зоран Заев и желанието му за другарство с България. Чувал съм, че у нас са спирани български вложения и огромни планове. Бойко Борисов и Зоран Заев би трябвало да намерят решение и да тръгнат към същинско доближаване. Българското несъгласие ще нанесе огромни вреди на двете страни и ще активизира просръбските сили у нас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР