Така коментира нарасналите случаи на Ковид у нас проф. Радостина

...
Така коментира нарасналите случаи на Ковид у нас проф. Радостина
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Ковид остава при нас и трябва да сме готови да живеем с него

Така разяснява повишените случаи на Ковид у нас проф. Радостина Александрова в „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Вирусът се популяризира сполучливо, по принцип, с цел да може един вид да измести предходния, би трябвало да бъде по-добър от него. Вероятно това се дължи на по-доброто му справяне с бягството в някаква степен от нашия имунен отговор, само че това в каква степен вирусът отслабва, е друга тематика. Защото истината е, че ние също не сме същите, въпреки всичко след толкоз доста хора, които са се срещали с вируса, след толкоз доста сложени в международен мащаб ваксини, ние също се ускоряваме и не знаем тъкмо къде е границата сред отслабването на вируса и нашата мощ.

Най-силното оръжие, което имаме против вируса, това постоянно е профилактиката, а профилактиката това са имунизациите в действителност. Що се отнася до останалите ограничения, тук би трябвало да кажа, че във всички случаи ще се следи това, което се случва като обстановка. В момента да речем, Австралия, която навлиза в третата си вълна, в същото време навлиза и във вълна на грипна подвижност. Ето там, в южното полукълбо, там грипът е деен юли-август, тъй че при тях този въпрос стои много по-актуално. А другояче във връзка с ограниченията, защото за тези две години и половина, и изключително през първата година знам, че доста ограничения имаше и доста затваряния имаше, това беше оценено. И това, което по този начин аз съумях да прочета в сериозните публикации, беше, че взимането на ограничения, налагането на каквито и да било стъпки и ограничавания, това не е въпрос на някакво инцидентно решение или скимване. Напротив, то би трябвало да бъде съобразено с доста фактори, би трябвало да бъде подхванато в тъкмо избран миг, тъй че да има смисъл и да донесе изгода, сподели още тя.

„ Аз имам вяра, че би трябвало да вървим към интервал, в който да можем да се оправяме с този вирус благодарение на науката и на нейните достижения. Лично аз мисля, че даже и когато пандемията завърши, постоянно ще имам маска в чантата си, тъй като постоянно мога да се окажа на място, където да има хора, които явно са заболели, или пък аз мога да не се усещам добре. Но не трябва непрекъснато да носим маски, защото не трябва да живеем в безплоден свят. Трябва да можем да поддържаме добра форма, тъй че по никакъв метод ние не би трябвало да се стремим към това да бъдем скрити от света към себе си. Ние бихме могли в даден миг просто да реагираме по избран метод, тъй че да си осигурим някаква отбрана, само че по никакъв метод не можем да разчитаме единствено на това “, добави проф. Александрова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР