Така финансовият министър Асен Василев коментира скандала с машините за

...
Така финансовият министър Асен Василев коментира скандала с машините за
Коментари Харесай

И Асен Василев не е говорил с Йоловски, не знаел кой и защо го за...

Така финансовият министър Асен Василев разяснява абсурда с машините за гласоподаване и отчета на ДАНС, както и изказванията, че министър Александър Йоловски е бил заплашван от Кирил Петков и Божидар Божанов поради публични поръчки в размер на 600 млн. лв.. И двамата отхвърлиха обвиняванията. Петков ги дефинира като " плоска клевета ". Христо Иванов също разяснява проблема, като изрично съобщи, че е ревизирал случая и нищо няма да бъде потвърдено. 

Василев разяснява и бюджета за следващата година. Предстои доникъде на ноември за публично разискване да бъде оповестена приходната и разходната част. Очаква се растежът да изпревари инфлацията. 

 

Данъчните закони ще бъдат признати в първата половина на ноември.

 

" Очаква се да се укпокои инфлацията, да падне под 5%. Ръстът на приходите е сред 10-15% на годишна база ", разяснява пред Българска национална телевизия Василев.

“Предвиждаме огромни вложения в обществената система - в опазване на здравето и обучение. Залагаме над 11 милиарда лева за финансови вложения. Бюджетът ще бъде насочен към напредък ”, добави финансовият министър.

 

Той изясни, че в държавната стратегия е заложено трудът да се заплаща добре.

" Това, което споделям на доста задгранични бизнес делегации, когато дойдат в България, е, в случай че сте пристигнали за евтина работна ръка - по-добре си отивайте у дома. Ние желаеме добре платени работни места, а в това време компаниите да бъдат подкрепени, с цел да станат по-производителни ", разяснява Василев.

Бюджетът за просвета пък ще бъде отпускан против активност. Василев даде образец с читалища, които са субсидирани, само че затворени. 

От думите му стана ясно, че " Лукойл " от 2009 година до 2020 година са осъществили към 1,8 милиарда лева загуба и не са платили налог облага.

" Това, което вършим с " Лукойл " е да затворим една дупка в закона, с цел да си платят налозите в този момент, не след една година. Тази година чакаме от " Лукойл " над 400 млн. лева налог ", добави Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР