Така е правилно за мен. БЕХ не е собственост на

...
Така е правилно за мен. БЕХ не е собственост на
Коментари Харесай

Отстраненият шеф на БЕХ: Ако заповедта на министъра беше влязла в сила, щеше да стане катастрофа. Не ми е важно да остана шеф

" Така е вярно за мен. БЕХ не е благосъстоятелност на министъра. Интересно е също по този начин, че в новия ръб на шефовете има хора, които в никакъв случай не са се занимавали с енергетика. " разяснява още някогашният щеф в студиото на " Лице в Лице " по БТВ.

" Ако заповедта на министър Живков беше влезнала в действие, щеше да стане злополука. Днес трябваше да се разпишат 550 милиона евро към облигационерите. Не беше ли станало това нещо, щяха да станат предварителни изискуеми всички облигационни заеми, които са в порядък на милиард и двеста милиона евро. От друга страна, ние би трябвало да закупим въглеродни излъчвания за Топлоелектрическа централа двойката, която сега е оповестила търгове. Загубите там също щяха бъдат десетки милиони евро. Все отново желая да благодаря на министъра, че ми позволи през днешния ден да подпиша тези документи ", добави Николов.

" Самият " Балкански поток " още през 2019 година бе гласувано от Народното събрание да влезе в енергийната тактика на България. Ако не беше издигнат този газопровод, щяхме да изгубим доста директни такси. КЕВР следи цените и средствата за построяването на газопровода. Аз нямам опция да разясня тази тематика. Ние предложихме на министъра да се включим в прочуването на цената на газопровода, само че пристигна заповедта за нашето премахване. Ситуацията с интерконектора с Гърция е доста тревожна. Там забавянето е съществено. Нещата в енергетиката са динамични и не би трябвало да се вадят единствено сензации по медиите. Аз персонално не съм оптимист за АЕЦ " Белене ". За мен седми реактор на АЕЦ " Козлодуй " е доста по реален план, който постоянно съм защитавал ", - сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР