Така бившият президент спази формалната процедура да се предаде в

...
Така бившият президент спази формалната процедура да се предаде в
Коментари Харесай

Тръмп се яви в затвора в Атланта и си тръгна след 20 минути с думите: Пародия на правосъдие

Така някогашният президент съблюдава формалната процедура да се съобщи в пандиза, откакто му бяха повдигнати повече от десетина обвинявания в тежки закононарушения по огромното правосъдно дело, водено поради опити през 2020 година за замяна на резултатите от изборите в щата Джорджия, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Тръмп, пандизчия № P01135809 съгласно регистъра на пандиза на окръг Фултън, прекара към 20 минути в сградат а, където управляващите бяха декларирали, че би трябвало да му създадат фотография, откакто той се съобщи. Това му бе за първи път, защото някогашният президент на Съединени американски щати не трябваше да прави фотография при първичното си явяване по три други наказателни каузи.

Преди да се качи на самолета на летището в Атланта Тръмп повтори пред публицисти предходните си изказвания, че прокуратурата, наред с прокурорите по другите обвинявания против него, са политически стимулирани.

" Това, което се случи тук, е подигравка на правораздаване ", съобщи той.

" Не съм направил нищо неправилно и всички го знаят ", сподели Тръмп и добави, че " това е доста печален ден за Америка ".

" Това е интервенция в изборите ", акцентира някогашният американски президент.

При идването му в пандиза пред постройката чакаха десетки негови поддръжници, които издигаха лозунги в поддръжка на Тръмп и американски национални флагове. Сред тях бе и конгресменката републиканка от щата Джорджия Марджъри Тейлър Грийн, една от най-изявените му поддръжнички в Конгреса на Съединени американски щати.

Шерифската работа на окръг Фултън в Атланта популяризира фотографията му, съобщи Ройтерс, като добавя, че на нея той е облечен в наследник костюм и алена вратовръзка, с намръщена физиономия. Агенцията добавя, че фотографията сигурно ще бъде всеобщо популяризирана както от съперниците на Тръмп, по този начин и от неговите поддръжници.

" Искаме да я сложим на тениски. Ще се популяризира в целия свят. Ще бъде по-популярна от облика на Мона Лиза ", сподели 30-годишната Лора Лумър, някогашен претендент за конгресмен от Републиканската партия, която дружно с други поддръжници на Тръмп още от сутринта го чакаше пред пандиза.

Снимка: БТА

Ройтерс отбелязва, че 77-годишният Тръмп към този момент е навлязъл в неразучена територия като първият някогашен президент на Съединени американски щати, против който са били повдигнати наказателни обвинявания, въпреки и четирите каузи, заведени против него, да не са навредили на позицията му на любимец в конкуренцията за номинацията на Републиканската партия, с цел да се изправи на изборите през ноември 2024 година против настоящия президент демократ Джо Байдън.

Бизнесменът и трансформирал се в политик звезда от риалити шоу ще се причисли към редиците на гангстера Ал Капоне, артиста Франк Синатра и други американски звезди от висок сан, които са театралничили за фотоси в пандиза, разяснява Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР