Тагарев участва в тържествената церемония, на която ще бъдат връчени

...
Тагарев участва в тържествената церемония, на която ще бъдат връчени
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Ключово значение за стабилността има подкрепата към Украйна

Тагарев взе участие в тържествената гала, на която ще бъдат връчени дипломите на слушателите от випуск „ Васил Левски “ – 2023 на Военна академия „ Георги Стойков Раковски ".

 

„ Ключово значение за стабилността има поддръжката към Украйна ", означи той и уточни, че тя е стратегически интерактивна.

 

Тагарев напомни, че заместник-председателят на съветската Дума Пьотр Толстой сподели, че след Украйна идва ред на Румъния и България.

 

Въпросът е в утвърдената рамката за персонален състав - какъв брой души можем да наберем. Наистина би трябвало обществен пакет. Това, което успяхме да създадем в последния момент е да увеличим заплатите на военнослужещите. Надявам се, че тази мярка ще помогне да повишим интереса към службата в армията. Аз считам, че няма да е задоволителна. Трябва да мислим за някакво по-комплексно решение. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев.

 

Министърът на защитата посочи, че некомплектът в Българската войска е към 20%. Според него е мъчно да бъде говорено за увеличение на числеността на армията при този некомплект.

 

Предвиждаме да създадем инфраструктура за базиране на многонационалната бойна група. Там би трябвало да има бригаден щаб, окомплетован на някакво ниво. Една част от персоналния състав да бъде на наша територия и да има къде да ги настаним, със съпътстващата летищна, складова, транспортна инфраструктура, връзки.

 

Ако желаят и за горива. Всичко това е значимо, с цел да може да работи една такава бригадна група, означи Тагарев. 

 

По думите му се чака тази инфраструктура да бъде построена в региона на Ямбол. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР