Т.нар. токотриеноли са биологично активни химични съединения, принадлежащи към голямото

...
Т.нар. токотриеноли са биологично активни химични съединения, принадлежащи към голямото
Коментари Харесай

Токотриеноли – по-непознатата форма на витамин Е


Т.нар. токотриеноли са биологично дейни химични съединения, принадлежащи към огромното семейство на витамин Е. Те отстъпват по известност на по-познатите токофероли, само че не и по здравни изгоди.

До момента учените са открили редица влагоприятни последици за здравето от приема на токотриеноли. Те би трябвало да получат подобаваща публичност, имайки поради, че съгласно здравните специалисти наличието им в дневното ни меню е доста по-слабо от това на токоферолите. Количествено токотриенолите отстъпват и в състава на питателните добавки, съдържащи витамин Е.

Причината за това главно токоферолите да се употребяват във фармацевтичната промишленост е фактът, че те са познати по-отдавна и са по-добре проучени. В последните години обаче ползата към токотриенолите нараства, паралелно с информацията за удобното им въздействие върху здравето ни.

Токотриенолите работят като мощни антиоксиданти . Те насочват действието си против характерни свободни радикали и провъзпалителни фактори. Така защищават организма от оксидативен стрес, прибързано стареене на клетъчните структури и от възпалителни процеси.

Това деяние на токотриенолите носи своите изгоди във връзка с :

Свързани публикации.. Витамин Е забавя заболяването на Алцхаймер 3 Витамин Е - нужен за по-добри интимни чувства 1 Витамин Е за жизнеспособност 0

Запазване на мозъчните функционалности – редица болести, засягащи мозъка, като деменция и Алцхаймер, се асоциират с действиеот на свободните радикали върху невроните в мозъка; Поддържане на сърдечносъдовата система – главните провали върху сърцето и кръвоносните съдовете идват от възпалителни процеси, които приемът на токотриеноли може да предотврати; Намаляване риска от ракови болести – лабораторни проучвания демонстрират, че токотриенолите убиват някои ракови кафези и доста забавят растежа на накои туморни образувания; Подобряване външния тип на кожата и косата – доста козметични артикули през днешния ден съдържат и двете съществени форми на витамин Е за обезпечаване на оптималната отбрана на кожата и косата от свободните радикали и закъснение процесите на стареене; Превенция на остеопороза – клиничните данни сочат, че токотриенолите забавят процеса на загуба на костно вещество , който води до развиване на остеопороза;

За момента няма данни за нежелани странични резултати от приема на токотриеноли, което разрешава всеки да се възползва от техния удобен резултат.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР