Т.нар. българска следа във взрива на Кримския мост е част

...
Т.нар. българска следа във взрива на Кримския мост е част
Коментари Харесай

Проф. Димитър Недялков: Българската следа във взрива на Кримския мост е част от информационната война

" Т.нар. българска диря във гърмежа на Кримския мост е част от осведомителната война. Това е нещо, което се е случвало и ще продължава да се случва. Трябва да се реагира умерено на тази информация. Това, което направи държавното управление е задоволително ".

Коментара направи пред БНР проф. Димитър Недялков, военен водач и историк, учител във Военната академия в София.

Говоренето по тематиката ускорява резултата от тази осведомителна война, счита професорът и добави:

" Преекспонирането в българските медии работи в интерес, който е противоположен на интереса на страната ни. Въобще не би трябвало да се обръща внимание на тази информация ".

По думите му България не е инцидентна страна в историята на Русия, а и на страната ни се гледа като на едва място в системата да групова сигурност.

Историкът и учител във Военната академия изрече мнение, че взривяването на Кримския мост не е независимо деяние на специфичните служби на Украйна, въпрос на бъдещи следствия е кой им е съдействал.

Според него съветските ракетни удари по Киев и други украински градове, които Русия разгласи, че са в отговор на взривяването на моста над Керченския пролив, " въздействат върху морала на популацията и това е задачата, както и нарушаването на енергийната инфраструктура и значими информационни възли - това въздейства на общия ход на оперативната и стратегическа конюнктура в Украйна ".

Проф. Недялков акцентира, че ще би трябвало време, с цел да се разбере дали задачите на тези ракетни удари са били реализирани.

Трябва да се мисли за превантивни ограничения за подготовка на популацията при възможни нуклеарни удари, с каквито заплашва съветският президент Путин, счита той. 

Очакването на проф. Димитър Недялков от съвещанието на министрите на защитата на НАТО в Брюксел, което стартира през днешния ден, е да стартира да се приказва за мир и за метод, по който да бъдат спрени дейните бойни дейности и да се седне на масата за договаряния. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР