т известно време Apple разпространява iOS 14 за съвместимите модели

...
т известно време Apple разпространява iOS 14 за съвместимите модели
Коментари Харесай

Полезните новости в камерата на iPhone след iOS 14

т известно време Apple популяризира iOS 14 за съвместимите модели на iPhone (от 6S нагоре), като измежду множеството промени в платформата са и някои новости в приложението за камерата. Конкретните благоприятни условия ще засиват доста от потребления модел iPhone, защото не всички устройства имат идентичен хардуер.

Логично, колкото по-нов е даден iPhone, толкоз повече нови функционалности може да употребява. Онлайн изданието How-toGeek оповестява, че Apple изчислва съществено усъвършенстване в продуктивността на камерата - с до 90% според от модела и обстановката.

Така да вземем за пример iPhone 11 ще може да направи фотоси от първото стартиране на камерата с 25% по-бързо от преди. Снимането на портрети пък е с 15% по-бързо. Камерата като цяло може да прави фотосите с до упоменатите 90% и има опция да прави 4 фрагмента в секунда. Ето и някои от новостите, които предлага от позиция на функционалности.

Една от тях е по-удобен метод за ръководство на експозицията. Това към този момент може да се прави от плъзгач, който се задейства от иконката с кръг и знаците "плюс " и "минус " в него. Функцията предлага и оценка, която дава насоки дали сцената е преосветена или обраното - има потребност от повече светлина. Налична е и алтернатива за "заключване " на експозицията и тя няма да се приспособява автоматизирано.

iOS14 вкарва и функционалност за "огледални " селфита. Тя е налична за активиране от менюто с настройки на камерата и е единствено за предния датчик. Чрез нея автоматизирано ще се основава както автентично копие на селфито, по този начин и огледално, което е потребно при снимане пред табели с текст.

Новата версия на платформата предлага на по-старите модели някои функционалности, които преди бяха налични единствено за iPhone 11. Една от тях е QuickTake. Тя към този момент става налична и за iPhone XR и XS. Чрез нея може да се стартира да се снима видео непосредствено от режима за правене на общоприети фотоси. Режимът може да се задейства посредством натискане на бутона за увеличение на звука в профил на корпуса на устройството. Това също е оригиналност, която навлиза в упоменатите по-стари модели, като може да се трансформира от настройките.

Разбира се, има и някои неща, които са единствено за iPhone 11 - настоящия най-актуален модел. Сред тях са усъвършенствания в режима за нощни фотоси. Вече ще има виртуални знаци, които оказват помощ на потребителя да направи по-ясна фотография. Функциите са налични за iPhone с конфигуриран iOS 14.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР