Т.е. една опозиция, която изглежда като опозиция, но не е

...
Т.е. една опозиция, която изглежда като опозиция, но не е
Коментари Харесай

Курумбашев: Борисов иска опозиция като при Путин и Ердоган

Т.е. една съпротива, която наподобява като съпротива, само че не е доста съпротива.

По този метод евродепутатът от ПЕС/БСП Петър Курумбашев разяснява пред bTV завършилия конгрес на левицата и обвиняванията на ръководещите, че тя е една „ дивашка опозиция”.

„ ГЕРБ от дълго време се занимават с политическо инженерство в България”, означи той и напомни, че 41 Народно събрание хората на Бойко Борисов „ първо разформироваха листата на групата на РЗС, занимаваха се с мениджмънт в „ Синята коалиция”, Съюз на демократичните сили беше завладяно, с цел да се употребява марката. ГЕРБ са помагали на много процеси за разбиването на Движение за права и свободи и на паралелни обединения към ДПС”, сподели Корумбашев.

По думите му ръководещите осъзнават, че единствено Българска социалистическа партия може да ги смъкна от власт и по тази причина постоянно са подкрепяли другите отзиви в Българска социалистическа партия и са подклаждали питанията какво се случва вътре в Столетницата – без прожекторът да е по този начин ориентиран към процесите вътре в ГЕРБ.

„ На конгреса не се състоя спор. Чу се ясно гласът на госпожа Нинова, само че не чух отсрещната страна какво желае да каже”, разяснява Курумбашев.

Според него „ възлово” е било отхвърлянето на предлагането водачът на партията още веднъж да се избира от конгреса, а не от партийните членове. Той направи паралел със обстановка, в която президентът се избира единствено от Народно събрание или кметът – от Общинския съвет.

По отношение на опълчването сред Бойко Борисов и президента Румен Радев, евродепутатът и някогашен избирателен консултант на президента уточни, че диалогът за модернизацията на Военновъздушни сили се води от 15-20 години без никакъв резултат.

Курумбашев отбрани и концепцията президентът да назначава началника на новия антикорупционен орган с претекста, че няма по какъв начин определен от ръководещите да ги ревизира.

Той засегна и тематиката за командированите служащи, като сподели, че някои западни страни се пробват да постановат ограничавания и на водачите поради положителните резултати на нашите компании на европейския пазар.

„ Когато някои страни вършат бизнес у нас, това е общ пазар. Когато наши компании стартират да вършат бизнес при тях – „ Ама чакайте в този момент, тук има ограничения”, разяснява Курумбашев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР