СЗО трябва да проучи версиите на изтичането на новия коронавирус

...
СЗО трябва да проучи версиите на изтичането на новия коронавирус
Коментари Харесай

Китай призова СЗО да проучи дали КОВИД не идва от лаборатория в САЩ


" СЗО би трябвало да изследва версиите на приключването на новия ковид от американската военна лаборатория във Форт Детрик и в сходни институции в други страни ". Това съобщи представителят на външното министерство в Пекин Хуа Чунинг.

По-рано ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус изиска ново експертно следствие на хипотезата, че вирусът, провокирал коронавирусната пандемия, може да е бил изтърван от лаборатория в Китай. Гебрейесус разкритикува и неналичието на достъп до необработените данни на интернационалните специалисти по време на тяхното следствие в Китай за произхода на пандемията.

" По отношение на вероятността вирусът да е изминал при лабораторен случай, членовете на експертната група обявиха, че при положение на нужда ще проведат проучвания в лаборатории по целия свят. Както знаете, такива инспекции в лабораториите в Ухан към този момент са провеждани. Но по кое време ще бъде отворен за специалисти Форт Детрик ", попита Хуа Чунинг, представена от ТАСС.

Изследователският институт на американската войска „ Уолтър Рийд “ се намира във Форт Детрик, Мериленд. Той се ръководи от Пентагона и организира биомедицински проучвания, в това число с инфекциозни болести, добавя ТАСС.

Източник: „ Труд “
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР