СЗО промени възрастовата класификация и днес хората под 44 години

...
СЗО промени възрастовата класификация и днес хората под 44 години
Коментари Харесай

Какво се случва с организма ни, след като навършим 40

СЗО промени възрастовата подредба и през днешния ден хората под 44 години се смятат за млади. Обаче към 40-годишна възраст в човешкото тяло стартират процеси на стареене.
Какви промени в организма на човек се случват след 40 години живот обаче малко на брой знаят.
Състоянието на кръвоносните съдове се утежнява. Започва появяването на аневризми, атеросклероза, хипертония, ревматизъм. Трябва да се помни, че развиването на атеросклерозата се предизвика от затънал метод на живот, неприятни привички, недохранване и стрес.

Метаболизмът се забавя. Наднорменото тегло е постоянно срещан проблем за хората над 40 години.

Хипоталамусът, регулатор на апетита, става по-малко сензитивен и постоянно хората стартират да се хранят повече от нормално. Наднорменото тегло може да аргументи захарен диабет, болести на сърдечно-съдовата и системата, храносмилателните органи и рак.

Рискът от остеопороза нараства. Калцият стартира да изчезва от тялото, костите стават по-крехки и чупливи. С измененията в калциево-магнезиевия метаболизъм човек стартира да изпитва уязвимост, има проблеми със съня и заран става мъчно.

Рискът от диабет вид 2 нараства. Причините за това са затлъстяването, патологията на хипофизата и щитовидната жлеза. Диабет вид 2 постоянно се диагностицира при хора над 40 години.

Започва хормоналното преструктуриране. При дамите репродуктивната система се забавя. Промените, свързани с възрастта, настъпват заради понижаване на естрогена, женския сексуален хормон.

До 40-45-годишна възраст мъжете губят 15% от тестостерона, а производството на мъжки полови хормони понижава от 30–35 години, приблизително с 2% годишно.

Отказът от неприятните привички, многото придвижване и здравословния метод на живот ще оказват помощ за удължение на младостта.

Източник: zdrave.to
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР