СЗО изрази силна тревога от ръста на заразените от COVID-19

...
СЗО изрази силна тревога от ръста на заразените от COVID-19
Коментари Харесай

Срещу ковид мерките: Бунтове в Ротердам, демонстрации във Виена

СЗО изрази мощна паника от растежа на инфектираните от COVID-19 в Европа и предизвести, че без нужните ограничения континентът ще записва до март към половин милион нови смъртни случаи. Предупреждението идва откакто няколко европейски страни оповестяват за висок растеж на инфектираните и вкарват отчасти или цялостно затваряне. Десетки хиляди стачкуваха против рестриктивните мерки във Виена. Поне седем са ранените и над 50 задържаните при протести против ограниченията в Ротердам, Нидерландия.

Силите на реда в Ротердам откриха огън като последно средство откакто стачкуващи нападнаха с камъни и фойерверки и опожариха полицейски коли. Властите дефинираха обстановката в центъра на града и основната комерсиална улица като " животозастрашаваща ". Поне двама стачкуващи са в болница с полицейски патрони.

Отделът за вътрешно следствие ще прегледа случаите, при които служители на реда са употребявали оръжие. В този миг полицията към този момент си е върнала контрола над градския център. Оргия на насилието. Не мога да го опиша по различен метод, сподели Ахмед Абуталеб, кмет на Ротердам.

Правото на митинг е от основно значение в нашето общество, само че предходната нощ станахме очевидци на престъпно държание, означи министърът на правораздаването Ферд Граперхаус.

Недоволството беше против проектите на държавното управление да вкара коронавирус пропуск за достъп до обекти на закрито. От предходната събота Нидерландия стегна ограниченията против разпространяването на ковид, в това число с понижено работно време на заведения за хранене и магазини и осъществяване на спортни събития без аудитория. За втори следващ път бяха неразрешени и новогодишните фойерверки на 31 декември.

Австрийската полиция във Виена е на бойна нога против вероятни прояви на принуждение по време на днешни демонстрации против оповестения нов локдаун и наложителната имунизация от следващата година. Недоволните заговориха за тирания. Повечето от застаналите пред камера не съобщаваха имената си.

За съществени произшествия не се оповестява. Извършени са десетина ареста за нарушавания на санитарните ограничения и потребление на нацистки знаци. Гръбнакът на проявата е крайнодясната Партия на свободата, която планираше проява на мощ. Нейнният водач Херберт Кикъл обаче не се включи в деянията, тъй като е болен от ковид и се намира под карантира.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР