Свят Задържаха двама българи в Баку заради киберпрестъпления Имали намерение

...
Свят Задържаха двама българи в Баку заради киберпрестъпления Имали намерение
Коментари Харесай

Задържаха двама българи в Баку заради киберпрестъпления

Свят Задържаха двама българи в Баку поради киберпрестъпления Имали желание да осъществят финансов трансфер от едни сметки на други, открити с помощта на подправени документи в задгранични банки  Василена Василева 24 април 2020, 10:47  Задържаха двама българи в Баку поради киберпрестъпления Източник: iStock Photos/Getty Images
олицията на Азербайджан е задържала български жители по съмнение в осъществяване на киберпрестъпление против банковия бранш в страната, оповестява РИА Новости.

Хакери точат банкови карти с откраднати персонални данни

По данни на пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на страната Мариан Николов Стойчев и Владислав Цветанов Миленов са употребявали специфични устройства, микросхеми и други средства, разбивали са разнообразни банкомати на територията на столицата.

Атаката против Национална агенция за приходите: Колко уязвими са хората с изтекли данни

По време на разпита двамата арестувани са споделили, че след приемането на цялостната информация за картата, те имали желание да осъществят финансов трансфер от едни сметки на други, открити с помощта на подправени документи в задгранични банки, дружно с други членове на проведена незаконна група в европейските страни.

Кибер война? Съединени американски щати нападна компютрите на Иран

От азербайджанското вътрешно министерство акцентират, че с помощта на професионализма на чиновниците на ръководството за битка с проведената престъпност, осъществяването на закононарушението е било предотвратено навреме.

Гугъл ще предизвестява, в случай че паролите ни са хакнати

Срещу арестуваните е повдигнато обвиняване по няколко члена от наказателния кодекс, свързани с нелегално владение на компютърна информация, потребление на електронни носители на данни и други.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР