Свят Мащабен протест блокира Хонконг Десетки отменени полети, сълзотворен газ,

...
Свят Мащабен протест блокира Хонконг Десетки отменени полети, сълзотворен газ,
Коментари Харесай

Мащабен протест блокира Хонконг

Свят Мащабен митинг блокира Хонконг Десетки анулирани полети, сълзотворен газ, Кари Лам: " Няма да подам оставка " 5 август 2019, 11:56 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Мащабен митинг блокира Хонконг
Мащабен митинг блокира Хонконг
 След стрелбата: Мексико упрекна Съединени американски щати в тероризъм против жителите му
След стрелбата: Мексико упрекна Съединени американски щати в тероризъм против жителите му
 Стрелецът от Охайо съставял описи с хора, които да убие
Стрелецът от Охайо съставял описи с хора, които да убие
 Арестуваха пияни водачи преди полет
Арестуваха пияни водачи преди полет
 Масова пукотевица и в Охайо, има 9 убити
Масова пукотевица и в Охайо, има 9 убити
 20 жертви на стрелбата в Тексас, килърът прочиствал Съединени американски щати
20 жертви на стрелбата в Тексас, килърът прочиствал Съединени американски щати
 Стрелба в мол в Тексас. Тръмп: Има доста убити
Стрелба в мол в Тексас. Тръмп: Има доста убити
 Близо 600 задържани на митинг в Москва
Близо 600 задържани на митинг в Москва

ащабна обща стачка блокира огромна част от Хонконг, полицията за битка с безредиците употребява сълзотворен газ против протестиращи във финансовия мегаполис, оповестява Агенция Франс Прес.

Сблъсъците избухнаха в региона Вонг Тай Син при опит да органите на реда да разпилян стачкуващите, блокирали една от главните пътни артерии.

Тази заран над 100 полета бяха анулирани в Хонконг, откакто протестиращите започнаха всеобщата обща стачка.

Най-малко 105 полета бяха посочени като анулирани на уеб страницата за заминаващи на летището. След въпрос на Агенция Франс Прес, представител на летището не уточни причина за отмените на полети, само че сподели, че пасажерите би трябвало да ревизират дали полетът им отпътува.

"Летищната администрация поучава пасажерите да ревизират на уеб страниците на своите самолетни компании най-новата информация за полета и да потеглят към летището единствено когато са доказани местата им и времето за полет ", се споделя в изказването на летището.
Мащабен общ митинг блокира Хонконг  Десетки анулирани полети, сълзотворен газ, Кари Лам:  Десетки анулирани полети, сълзотворен газ, Кари Лам:  Десетки анулирани полети, сълзотворен газ, Кари Лам:  Десетки анулирани полети, сълзотворен газ, Кари Лам:
Про-пекинският водач на Хонконг Кари Лам упрекна про-демократичните стачкуващи в опити да "унищожат " финансовия хъб. Протестите и напрежението в мегаполиса не престават към този момент два месеца.

"Видяхме какво става. Вече е ясно, че хората съзнателно оферират да се възвърне /старият статут – бел. ред./ на Хонконг, това е революция…Смея да настоявам, че се пробват да срутен Хонконг, изцяло да унищожат прелестния живот на повече от седем милиона души ", съобщи Лам, представена от Агенция Франс Прес.

Главният админ на Хонконг съобщи също, че няма да подаде оставка макар митингите против нейното ръководство, съобщи Асошиейтед прес.

Тя акцентира на конференция, че поема отговорност за проблемите в китайския специфичен административен регион и е решена да реши обстановката. Протестите, почнали поради към този момент анулиран законопроект за екстрадицията, към този момент се водят с неразбираеми претекстове и имат за цел да навредят на просперитета и сигурността на Хонконг, съобщи Кари Лам.

"Неотдавна видяхме доста ясно, че хора оферират безочливо да "освободим Хонконг, революцията на нашето време ", и да се оспори националния суверенитет на страната ", акцентира основният админ пред медиите, визирайки лозунги на протестиращите. "Смея да настоявам, че това има за цел да унищожи Хонконг " и метода на живот на над 7 милиона души, сподели Лам, представена от Франс прес.

Протестите, които заплашват да сковават града и провокираха безпорядък в превоза, "противоречат съществено на реда и закона в Хонконг и тласкат града към ръба на доста рискова обстановка ", предизвести тя.

Хвърлянето на националното знаме в морето и апелите за гражданска война слагат под опасност правилото "една страна - две системи ", просперитета и стопанската система на града, акцентира Лам, представена от ТАСС.

Властите ще работят уверено, с цел да запазят реда и закона и да възстановят доверието, предизвести тя, представена от ДПА. Лам прикани протестиращите "да кажат "не " на хаоса и насилието ".

Продължилите с месеци митинги водят Хонконг към път, от който няма връщане обратно, и към този момент навредиха на стопанската система на града, предизвести Лам, представена от Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР