Свойствата на млечната напитка са неизброими. Наскоро обаче бе доказано,

...
Свойствата на млечната напитка са неизброими. Наскоро обаче бе доказано,
Коментари Харесай

Млякото предпазва от рак на дебелото черво

Свойствата на млечната напитка са неизброими. Наскоро обаче бе потвърдено, че постоянната консумация на мляко още от ранна детска възраст доста понижава риска от рак на дебелото черво.

Учени от Нова Зеландия са потвърдили, че млечната напитка има изявени противоракови свойства, единствено в случай че се употребява всеки ден и то за относително дълъг интервал от време.

Ето за какво тези, които са получавали като деца мляко в учебно заведение или в детската градина, съвсем не заболяват от подлата болест.

Според специалисти най-вероятно мощният благоприятен резултат на млякото за човешкия организъм се дължи на скъпия калций.

Едно от свойствата на минерала е да отстрани раковите кафези.

 Млякото защищава от рак на дебелото черво

Така в резултат на постоянната консумация на млечната напитка в организма се натрупват вещества, които защищават от развиването на рак на дебелото черво.

Установено е още, че единствено шест години постоянен банкет на мляко в ранна детска възраст способства за 40 % по-малко случаи на болни от този вид рак.

Освен това пиенето на мляко може да се окаже отлична предварителна защита и против рак на гърдата. Такива функционалности има освен кравето, само че и овчето и козето мляко.

Млякото има и други безспорни изгоди за тялото. То оказва помощ да се избегнат мигренните пристъпи.

Млякото е повече от наложителна напитка при подрастващите, тъй като защищава от наднормено тегло. То нападна сполучливо нездравословните телесни мазнини. Калциевите артикули форсират изгарянето на мазнини и защищават от метаболитен синдром.

Бялата хранителна течност е потребна и за външния ни тип, защото съдържа витамина на хубостта – витамин А. Една чаша мляко дневно задоволява на 100 % потребностите от витамин А за организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР