Своето посвещаване в магията на балета ще споделят с варненската

...
Своето посвещаване в магията на балета ще споделят с варненската
Коментари Харесай

Балетните таланти на НУИ „Добри Христов“ - Варна, в концерти днес и на 13 март на Основна сцена в Държавна опера - Варна

Своето посвещаване в магията на балета ще споделят с варненската аудитория надарените ученици на танцовите специалности в Националното учебно заведение по изкуствата “Добри Христов ” - Варна. “Вдъхновени от танца ” е мотото на двете събития, част от програмата на фестивала на изкуствата

“77 години от началото ”. А повода да има два концерта е големият интерес измежду публиката на морския град към достиженията на танцовите очаквания. Спектаклите ще бъдат на 6 и на 13 март на Основна сцена в Държавна опера - Варна, като местата за първия концерт са изчерпани дни по-рано.

Десислава Стойнешка, учител по типичен и български танц, и началник на танцовите специалности в учебното заведение, споделя кои са акцентите в програмата на концертите. Сред тях са фрагменти от шедьоврите на класическия балет “Корсар ” от Адам, “Раймонда ” от Глазунов, “Есмералда ” от Пуни, Grand Pas Classic от Обер, както и прочувствените Арагонска хота от Глинка и Цигански танц от Сен Санс.

Финалът ще срещне класиката и нашето време с композицията “Black bird - Paper plan “, съвременно-класическа миниатюра по музика на Чайковски, Карлсон и други, концепция, хореография и редакция на Биляна Георгиева.

Музикалната обработка е на Теодор Беломъжов.

Всички млади гении от танцовите специалности от 1. до 12. клас ще се изявят в спектаклите.

Специални посетители ще бъдат инструменталистите от Китарния отбор на учебното заведение с началник Марин Цачев, които ще излязат на сцената за финалния реверанс на танцьорите със свое живо осъществяване по музика от кино лентата “Маската на Зоро “ в аранжимент на Марин Цачев.

Двете вълнуващи танцови вечери на НУИ “Добри Христов ” ще радват ценителите на балета и ще приобщят към креативните достижения на младите гении нови фенове на Терпсихора в морската столица.

Началото на концертите е от 18:00 часа на Основна сцена в Държавна опера - Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР