Свое обновено, модерно общежитие след основен ремонт на стойност малко

...
Свое обновено, модерно общежитие след основен ремонт на стойност малко
Коментари Харесай

МУ-София откри модерно общежитие, реновирано със собствени средства |

Свое актуализирано, съвременно общежитие след главен ремонт на стойност малко над 8 млн. лв. откри през днешния ден Медицински университет-София.

„ Реновирането е направено единствено със лични средства на университета, а не от държавния бюджет “, акцентира ректорът акад. Лъчезар Трайков в приветственото си слово при откриването.



След церемониален водосвет, лентата на блок 6 прерязаха ректорът и формалните посетители на церемонията – заместник-министърът на образованието и науката проф. Генка Петрова-Ташкова, кметът на регион Лозенец Константин Павлов и ръководителят на Националното посланичество на студентските препоръки, Даниел Парушев.

„ По време на този повсеместен освежителен развой, който действително стартира през 2018г., ние укрепихме тази съвсем 60-годишна постройка, с което удължихме експлоатационния и живот “, сподели акад. Трайков. „ Вярвам, че ще се оправим най-малко с главната част от тези планове по време на сегашния мандат. Защото най-старият и максимален медицински университет в България заслужава да се обитава в заслужен за реномето му сграден фонд. Заслужават го всички наши преподаватели, които са посветили живота и работата си на развиването на медицината, нашите студенти, които ни се доверяват за образованието си, както и нашите чиновници, които са всеки ден на работните си места точно в тези здания “ сподели в умозаключение ректорът.

Ректорът изброи и останалите капиталови начинания на университета. Те засягат както обновяването на общежитийни блокове 56Б, 7, 56А и 53А, по този начин и проектите за създаване на чисто нова учебно-административна постройка и Ректорат за МУ-София, на нова постройка към Медицински лицей „ Йорданка Филаретова “, както и цялостната смяна на почивната база в гр. Китен, която ще бъде актуализирана, с потенциал 150 кревати, и с построен към нея конферентен център със 150 места.



Заместник-министърът на образованието и науката проф. Генка Петрова поздрави МУ-София за новата облага в навечерието на 7 април – Световния ден на здравето, като употребява тазгодишното мото на празника: „ Нашата планета е нашето здраве “. Тя уточни, че е значимо да сътворяваме градска среда, в която да живеем пълноценно. „ А с тази постройка Медицински университет е основал точно такива условия “, добави проф. Петрова, след което пожела на студентите триумф в следването и да пазят чисто и красиво новото общежитие.



Блок 6 е съвременно общежитие, отговарящо на всички модерни условия, в това число и тези за налична среда. То разполага със 183 двойни и 30 независими стаи със личен хигиеничен възел всяка. На всеки етаж има читалня и изцяло оборудвана кухня с столова, също така има към този момент оборудвано общо перално и сушилно помещение. Има планувани пространства за копирен център, аптека, лекарски кабинет, фитнес зала, хранителен магазин и кафене. В общежитието към този момент са настанени над 160 студенти, главно от бл.56Б, чийто ремонт стартира също през днешния ден.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР