Свободното движение на европейски граждани във Великобритания ще продължи най-малко

...
Свободното движение на европейски граждани във Великобритания ще продължи най-малко
Коментари Харесай

Свободното движение между Великобритания и ЕС може да продължи до 4 г. след Брекзит

Свободното придвижване на европейски жители във Англия ще продължи минимум две години след Брекзит като част от преходното съглашение, предадоха " Ройтерс " и няколко английски издания.

Първият цялостен кръг на договарянията за английското излизане от Европейски Съюз завърши през вчерашния ден с малко направени взаимни отстъпки. Продължават да съществуват разлики по отношение на отбраната на бъдещето на жителите, които живеят отвън страните си. Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз до края на март 2019 година

Високопоставени членове на държавното управление на Тереза Мей, в това число финансовият министър Филип Хамънд, упорстват за временен интервал, който да отбрани стопанската система и да резервира доверието на бизнеса. Според проекта на Хамънд, жителите на Европейски Съюз ще запазят свободното си придвижване във Англия до две години, оповестява в. " Таймс ". Източници на в. " Сън ", който намерено поддържа твърдата позиция на Мей на договарянията за Брекзит, също удостоверява информацията.

Вестник " Гардиън " цитира почитан източник от английското държавно управление, съгласно който свободното придвижване може да продължи до четири години. Засега няма коментар от екипа премиера. Според изданието под натиска на бизнеса настроенията на " Даунинг стрийт " са се трансформирали и Лондон позволява, че е вероятен компромис за преходния интервал, а кабинетът към този момент приема " групова " настройка, че би трябвало да се стигне до съглашение допустимо най-бързо, с цел да бъде основана сигурност за бизнеса. " Ако питате бизнеса по кое време желае да види (споразумение), той би желал да стане на следващия ден, " споделя източник от кабинета, съгласно който обсъжданите разновидности включват преходно съглашение сред 2 и 4 години и се чака да плануват свободно придвижване.

Дори " хардлайнери " като някогашния правосъден министър Майкъл Гоув (сега министър на околната среда), който заемаше твърда позиция срещу временен интервал след Брекзит, в този момент, въпреки и несклонно, е почнал да приема концепцията поради евентуалните опасности от по този начин наречения " Брекзит на ръба на пропастта ".

По-рано вестникът заяви, че няма доближаване на позициите за свободното придвижване сред Европейския съюз и Англия и че е изцяло допустимо британците, живеещи в страна членка, да изгубят правото си да се реалокират в друга, в случай че Лондон не позволи на европейски жители в Обединеното кралство да го изоставен за къс интервал, връщайки се на континента, без да губят правото си да живеят на острова.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Преговорите за Брекзит (30)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР