Свободната демократическа партия на Германия не отхвърля възможността за нови

...
Свободната демократическа партия на Германия не отхвърля възможността за нови
Коментари Харесай

В Германия нови надежди за коалиционни преговори

Свободната демократическа партия на Германия не отхвърля опцията за нови договаряния с консерваторите и Зелената партия .

Това съобщи генералният секретар на партията Никола Беер пред немската телевизия NTV.

Тя обаче добави, че блокът на Ангела Меркел и Зелената партия би трябвало да излязат с изцяло друг пакет с оферти.

В неделя вечерта договарянията за коалиция се провалиха, откакто свободните демократи напуснаха диалозите . Меркел разгласи, че избира предварителни избори пред държавно управление на малцинството.

 Засега Германия отсрочва предварителния избор
Засега Германия отсрочва предварителния избор

Това стана ясно от изключителната конференция на немския президент

В същото време немският президент Франк-Валтер Щайнмайер ускорява напъните си за образуване на нова коалиция в страната, до момента в който в това време социалдемократите са под напън да прекратят политическата рецесия , съгласявайки се да проведат диалози с консерваторите, осведоми ДПА.

Държавният глава ще се срещне с водача на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер, както и с ръководителя на Конституционния съд Андреас Фоскуле.

" Алтернатива за Германия " изиска президентът да се съветва и с тях.

По-рано тази седмица ръководителят на социалдемократите Мартин Шулц изключи опцията за нова " огромна коалиция " с християндемократите, откакто на изборите на 24 септември партията реализира най-ниския си резултат от 68 година

Но в последните дни Шулц е притискан от партията си да обмисли опцията за договаряния за образуване на нова коалиция.

Утре Шулц ще беседва с Щайнмайер.

Според немски медии огромен брой депутати от Социалдемократическата партия са обезпокоени от позицията на Шулц за съдружните договаряния, защото нови избори могат да съставляват риск за бъдещето на партията.

 Провал на съдружните договаряния в Германия - от изгода за популистите
Провал на съдружните договаряния в Германия - от изгода за популистите

Това предизвести еврокомисарят Гюнтер Йотингер

Проучване на Форса от през вчерашния ден демонстрира, че ще настъпи дребна смяна при нови избори. Консерваторите ще съберат 31 на 100, до момента в който социалдемократите - 21%.

Междувременно Европейската комисия разгласи, представена от Агенция Франс Прес, че Европейски Съюз ще продължи с проектите си за промяна на еврозоната след Брекзит макар неуспеха на съдружните договаряния в Германия.

" Европа няма да спре по време на този интервал ", сподели представител на Европейска комисия и добави, че на 6 декември ще разгласят архитектурата на новия Европейски валутен съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР