Свобода – това е основата на личната визия на председателя

...
Свобода – това е основата на личната визия на председателя
Коментари Харесай

Във визията на Юнкер за ЕС – незабавно отваряне на Шенген за България и Румъния и еврозона навсякъде

Свобода – това е основата на персоналната визия на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, която той изрази в днешната си тирада за положението на Европейския съюз. Свободата обаче би трябвало да бъде отвоювана, настоя ръководителят на Европейска комисия. Европа би трябвало да съставлява тъждество сред своите жители – от Виго до Варна , акцентира Юнкер.
Той изиска от Европейски Съюз да бъде " по-приобщаващ " и неотложно да бъде отворено Шенгенското пространство за България и Румъния. И добави, че всички държави-членки би трябвало да могат да влязат и в еврозоната, само че в случай че са изпълнили изискванията. Юнкер изиска всички страни да влязат в еврозоната, само че с цел да може това да стане, да бъде основан инструмент за техническото подкрепяне на страните-членки на Европейски Съюз, които са отвън еврозоната . Трябва да поддържаме вероятност за разширение на Европейски Съюз на Западните Балкани, само че в границите на мандата на настоящия Европейски Съюз фактическо разширение няма да има, тъй като няма по какъв начин да бъдат реализирани нужните условия. Това изключва в обозримо бъдеще присъединението на Турция , сподели Юнкер.
Председателят на Европейска комисия обърна особено внимание на Турция – мястото на публицистите е в редакцията, не в пандизите, сподели той. " Престанете да говорите като за фашисти и нацисти за ръководителите на страни-членки на Европейски Съюз. Който умишлено ни наскърбява, си затваря пътищата към Европа и от време на време ми се коства, че има такива хора в Турция. Ръката ни остава протегната към турския народ и към всички, които са подготвени да работят с нас на база на нашите полезности ", посочи Юнкер.
Гледам с положително око да има транснационални листи що се отнася до изборите за Европейски парламент , сподели още Юнкер и даде обещание да се опита да убеди водачите на парламентарните групи в Европейския парламент да го поддържат.
Не може да има жители от второкласен – неприемливо е деца в Европа да умират от заболявания, които би трябвало да са изкоренени на Стария континент . Децата от Румъния и Италия би трябвало да имат еднакъв достъп до ваксини, както в другите страни – без " в случай че " и " но ", сподели някогашният министър председател на Люксембург.
Не може да има служащи второкласен – хора, които работят едно и също, би трябвало да получават една и съща заплата, без значение къде работят в Европа , акцентира още Юнкер. Затова той разгласи, че Европейска комисия ще се стреми да сътвори общ орган за наблюдаване на трудовия пазар.
Неприемливо е някои европейци да получават храни " второ качество " . Трябва да дадем съответните пълномощия на националните органи, с цел да няма да вземем за пример по-малко какао в шоколада, прикани Юнкер.
Председателят на Европейска комисия изиска и решенията на Европейския съд да бъдат зачитани, тъй като по този начин се резервира върховенството на закона, което е основа на Европейския съюз, намеквайки за държанието на Полша и Унгария, без да ги посочва категорично.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР